Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ηλεκτρικό ρεύμα: Με 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για το 90% των νοικοκυριών τον Φεβρουάριο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Με 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για το 90% των νοικοκυριών τον Φεβρουάριο

0

Η μεγάλη μείωση τιμών στο φυσικό αέριο φέρνει και μείωση στο συνολικό ποσό της επιδότησης στο ρεύμα

Το ύψος της κρατικής επιδότησης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο υπουργός θύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από τον περασμένο Μάρτιο είχε προτείνει στην Ευρώπη επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο για να αμβλυνθούν οι συνέπειες της κρίσης.

Σημείωσε δε ότι μπορεί σε αυτή τη χρονική στιγμή η κρίση να έχει αμβλυνθεί, ωστόσο δεν έχει τελειώσει, και δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών για όσο διαρκεί η αστάθεια.

«Στηρίξαμε την κοινωνία διαθέτοντας πάνω από 8,2 δισ. για ρεύμα», θύμισε ο Κώστας Σκρέκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο χρειάστηκε να ενισχυθούν τα νοικοκυριά με ποσό άνω του 1 δισ. ανά μήνα.

Σε ό,τι αφορά τον Φεβρουάριο και την κρατική επιδότηση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε:

-Τα τιμολόγια είναι μειωμένα κατά 65%.

-Για την επιδότηση οικιακών τιμολογίων κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς κριτήρια, για κατανάλωση έως 500 μεγαβατώρες, η επιδότηση φθάνει τα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η κατανάλωση-επιδότηση αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών.

-Όσοι ανήκουν στα κοινωνικά τιμολόγια θα επιδοτηθούν με 88 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

-Για την επιδότηση για τα επαγγελματικά τιμολόγια, θα δοθεί ενίσχυση 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

-Για τους αγρότες θα δοθεί το διπλάσιο ποσό: 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

 

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, τον τελευταίο μήνα καταγράφεται αποκλιμάκωση στις τιμές ενέργειας και δη στις τιμές του φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα της επιβολής πλαφόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τον Φεβρουάριο, οι εταιρείες ρεύματος ανακοίνωσαν τιμολόγια μειωμένα κατά περίπου 65%. Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, εμπορικούς καταναλωτές και αγρότες τον Φεβρουάριο ανέρχεται στα 95 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…