Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Έντονες αντιδράσεις από τους λογιστές στις ρυθμίσεις Χατζηδάκη σχετικά με την ψηφιακή κάρτα

Έντονες αντιδράσεις από τους λογιστές στις ρυθμίσεις Χατζηδάκη σχετικά με την ψηφιακή κάρτα

0

Άγνοια δηλώνουν τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι λογιστές για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η ψηφιακή κάρτα και η απογραφή

Με μία δηκτική ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελμάτων επιτίθενται στον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη καθώς, όπως υποστηρίζουν τα μέλη της διοίκησής της, το Υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενημέρωση για την απογραφή ενώ παράλληλα έχει ανακοινώσει προθεσμία υποβολής έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Στην ανακοίνωση, την οποία υποστηρίζει και η τοπική Ένωση Λογιστών-Φοροτεχνικών, επικρίνεται το γεγονός ότι το Υπουργείο θεωρεί τον χρόνο της παράτασης υπεραρκετό ενώ παράλληλα, δεν γνωρίζει καν πως λειτουργεί η εφαρμογή, δεν έχει δώσει καμία σημασία στα προβλήματα που του έχουν μεταφερθεί απ’ όλα τα μέρη της χώρας, από χιλιάδες επιχειρήσεις, από συνδικαλιστικούς φορείς όλων των βαθμίδων και ότι το Υπουργείο δεν έχει διοργανώσει καμία ημερίδα ενημέρωσης ενώ ισχυρίζεται το αντίθετο.

Τα αιτήματα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προχώρησε μέσω της ανακοίνωσης της στη διατύπωση των αιτημάτων της με τα οποία απαιτεί από το Υπουργείο να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

1.Ενημέρωση κάθε βαθμίδας φορέων επιχειρήσεων.

2.Ενημέρωση για τα πρόστιμα που έχουν ανακοινωθεί ότι επιβάλλονται, απαντώντας ταυτόχρονα στα χιλιάδες ερωτήματα και προβληματισμούς που έχουν ανακύψει μέχρι τώρα, για τη λειτουργία του εγχειρήματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…