Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανακοίνωση από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το εργατικό ατύχημα στα Λιπάσματα Καβάλας

Ανακοίνωση από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το εργατικό ατύχημα στα Λιπάσματα Καβάλας

0

Συσχετίζει το χαμό του 30χρονου εργάτη με τις περιπτώσεις νέων ξανθιωτών που χάνουν τη ζωή τους σε εργοτάξια της Γερμανίας

 

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης, με αφορμή το τραγικό εργατικό ατύχημα στα Λιπάσματα Καβάλας που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 30χρονος εργάτης, εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας ενώ παράλληλα δηλώνει την συμπαράσταση της στους οικείους του αδικοχαμένου εργάτη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση: «Τα Λιπάσματα Καβάλας, μία βιομηχανία,  όπου οι εργαζόμενοι βιώνουν πέρα από την ανασφάλεια εδώ και χρόνια, τις ομαδικές απολύσεις, την εντατικοποίηση στην εργασία, τα συνεχόμενα 12ωρα, η έλλειψη των μέτρων ασφαλείας με μαθηματική ακρίβεια καταλήγουν σε βαριά ή θανατηφόρα ατυχήματα. Την εγκληματική ευθύνη φέρουν η εργοδοσία που κάνει τα πάντα ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους χωρίς να δίνει σημασία για την προστασία και την υγεία, με σκοπό να πολλαπλασιάσει τα κέρδη της, οι κυβερνήσεις που κάθε μια έβαλε το λιθαράκι της για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, των ξεχαρβαλωμένων μέτρων προστασίας, της αποδυνάμωσης των Επιθεωρήσεων Εργασίας».

Μέσω της ανακοίνωσής της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων συσχετίζει το χαμό του 30χρονου με αντίστοιχες περιπτώσεις Ξανθιωτών σε εργοστάσια της Γερμανίας τονίζοντας ότι η εργατική ασυδοσία στο κυνήγι του κέρδους δεν γνωρίζει, χώρα, καταγωγή και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…