Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Θετική η επίδραση της άσκησης στις χρόνιες παθήσεις, διαπίστωσε η ημερίδα που διοργανώθηκε στην Αλεξ/πολη, σε συνέργεια 4 συλλόγων

Θετική η επίδραση της άσκησης στις χρόνιες παθήσεις, διαπίστωσε η ημερίδα που διοργανώθηκε στην Αλεξ/πολη, σε συνέργεια 4 συλλόγων

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “Χρόνιες Παθήσεις και Άσκηση – Από την Θεωρία στην Πράξη”, με πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» & συνδιοργανωτές τους Συλλόγους: – Καρκινοπαθών «ΣυνεχίΖΩ»– Διαβητικών Ν. Έβρου (ΣΥΔΝΕ). – Προσωπικού και φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΔΠΘ, «ΓΑΛΗΝΟΣ».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Απόστολος Σπάσης, PhD Κλινικός Εργοφυσιολόγος, από την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) ΔΠΘ και συντονιστής ο Δημήτριος Στάκος, Καθηγητής Καρδιολογίας, από το Τμήμα Ιατρικής, ΔΠΘ.

H Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της ΠΕ Έβρου.

Ήταν μια μοναδική παρουσίαση και η πρώτη στο είδος της από έναν ειδικό επιστήμονα για τα οφέλη της δομημένης άσκησης τόσο για πρόληψη όσο και για αποκατάσταση και θεραπεία ασθενών (διαβήτης ,καρκίνος και καρδιοπάθειες ) προβάλλοντας τα αποτελέσματα του εργαστηρίου εργοφυσιολογίας του (ΤΕΦΑΑ ) ΔΠΘ.

Ο κλινικός εργοφυσιολόγος Απόστολος Σπάσης, τόνισε ότι ο έλεγχος των παραγόντων κινδύνου, και ιδιαίτερα η εξάλειψη της υποκινητικότητας (physical inactivity), αποτελεί το σημαντικότερο ανεξάρτητο παράγοντα για την πρόληψη και αποκατάσταση όλων των χρόνιων καρδιο-μεταβολικών (Καρκίνος, Διαβήτης, Καρδιαγγειακά νοσήματα) παθήσεων. Εστίασε στην παθοφυσιολογία των καρδιο-μεταβολικών νοσημάτων και στην ύπαρξη συστημικής χαμηλής έντασης φλεγμονή στο σώμα χαρακτηρίζοντας την άσκηση ως το «καλύτερο φυσικό φάρμακο» με έντονη αντιφλεγμονώδη δράση.

Κάθε 1€ που επενδύεται στην άσκηση και τη φυσική αγωγή έχει υψηλή απόδοση και ισοδυναμεί με επένδυση 3€ στην υγεία!

Η άσκηση είναι φάρμακο: «Exercise is better than Medicine»

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…