Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εκτός μέτρων προστασίας παραμένουν πυρόπληκτοι του Έβρου

Εκτός μέτρων προστασίας παραμένουν πυρόπληκτοι του Έβρου

0

Στο θέμα επανέρχεται με νέα επιστολή προς του αρμόδιους ο Σύλλογος Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Έβρου. Ουδεμία πρόβλεψη για τον βαριά πληγωμένο Δήμο Σουφλίου


Σαράντα μέρες έχουν περάσει από την πρώτη επιστολή του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Έβρου προς τους αρμόδιους Υπουργούς και φορείς της κυβέρνησης, με την οποία διαμαρτύρονταν ευλόγως για τις σοβαρές παραλείψεις στα μέτρα προστασίας που είχαν ανακοινωθεί για πυρόπληκτους πολίτες και επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Ο Σύλλογος αναγκάζεται να επανέλθει στο θέμα με νέα επιστολή του προς τα Υπουργεία  Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικές Ασφάλισης, την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ, καθώς διαπίστωσε, με αγανάκτηση, όπως επισημαίνεται, ότι κανένα από τα κρίσιμα ζητήματα που είχε θέσει με την πρώτη επιστολή του δεν έχει επιλυθεί ακόμη.

«Επιχειρήσεις και κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών και δει αυτών που έχουν βαλθεί περισσότερο από κάθε άλλη, Δαδιά και Λευκίμη κ.α, βρίσκονται εκτός των μέτρων προστασίας που έχουν εξαγγείλει η ΑΑΔΕ και ο e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, σας επαναδιατυπώνουμε κάτωθι, τις διαπιστώσεις μας σχετικά με τις παραλείψεις των συγκεκριμένων αποφάσεων: Α) Στην Α. 1138/2023 13.09.2023 της ΑΑΔΕ παρ. 10 και στο Άρθρο 1 παρ. δ) γίνεται αναφορά στη Δημοτική Κοινότητα Σουφλίου της Δημοτικής Ενότητας Σουφλίου του Δήμου Σουφλίου. Η συγκεκριμένη αναφορά αποκλείει από την «Παράταση καταβολή και αναστολής είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο του 2023» τις υπόλοιπες πυρόπληκτες Κοινότητες του Δήμου Σουφλίου. Μάλιστα στις αποκλειόμενες κοινότητες συμπεριλαμβάνεται η Κοινότητα Δαδιάς, Λευκίμης, Προβατώνα, Φυλακτού περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από κάθε άλλη.

Β) Στο ΦΕΚ Β 5415 12.09.2023 και στο Γενικό Έγγραφο του e-ΕΦΚΑ ΑΠ 438311 19.09.2023, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο Δήμο Σουφλίου. Εφιστούμε την προσοχή σας ότι ο Δήμος Σουφλίου ήταν αυτός που επλήγη περισσότερο από όλους του Δήμους στον οποίο και ανήκει το Δάσος της Δαδιάς.

Γ) Στην Α. 1138/2023 13.09.2023 της ΑΑΔΕ, στο ΦΕΚ Β 5415 12.09.2023 και στο Γενικό Έγγραφο του e-ΕΦΚΑ ΑΠ 438311, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο Δήμο Σαμοθράκης. Ο Δήμος Σαμοθράκης αντιμετώπισε σημαντική παράπλευρη ζημιά εξαιτίας των πυρκαγιών του Αυγούστου καθώς στην Αλεξανδρούπολη κάηκαν οι εγκαταστάσεις οι οποίες τροφοδοτούν το νησί της Σαμοθράκης με ηλεκτρικό ρεύμα. Συνέπεια των ανωτέρω ήταν το νησί να μείνει τρεις μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα να δεχτεί τεράστιο πλήγμα η οικονομική δραστηριότητα. Επιπλέον διακόπηκε και η ακτοπλοϊκή επικοινωνία καθώς το πλοίο της γραμμής συμμετείχε στη μεταφορά ασθενών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

ΠΗΓΗ: gnomionline.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…