Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης: «Προαιρετική λειτουργία» είναι για τους εργοδότες

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης: «Προαιρετική λειτουργία» είναι για τους εργοδότες

0

Με ανακοίνωση της τονίζει ότι για τους υπαλλήλους δεν υπάρχει επιλογή σχετικά με την εργασία την Κυριακή του Καρναβαλιού


Σε αιχμηρή ανακοίνωση προχώρησε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης όσον αφορά την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή του Καρναβαλιού.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «Με ένα γαϊτανάκι ανακοινώσεων  δημοτικών παρατάξεων, του Εμπορικού Συλλόγου και της Δημοτικής Αρχής προκύπτει πως ο Δήμος έχει δώσει την άδεια για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς, για 9 ώρες , μεταξύ 11:00 με 20:00. Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε μάλιστα από τον τότε δήμαρχο Ξάνθης τον Σεπτέμβριο του 2023 στους αρμόδιους φορείς, μεταξύ αυτών και στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης, το προεδρείο του οποίου από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, δεν ενημέρωσε τα μέλη της διοίκησης, δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση, μια ενημέρωση στους εργαζόμενους, αφήνοντας πολύτιμο χρόνο να χαθεί για να ακυρωθεί η απόφαση».

«“Προαιρετική λειτουργία” είναι για τους εργοδότες. Οι εκατοντάδες εμποροϋπάλληλοι χάνουν με το “έτσι θέλω” μια αργία. Είναι κοροϊδία να μιλάμε για την κίνηση της αγοράς, όταν οι μικρές επιχειρήσεις πέρα από την ήδη υπάρχουσα φορολεηλασία, είδαν μέσα στο 2023 να περνάει νέο φορολογικό νομοσχέδιο με αύξηση φόρων 151%, τις τιμές στα ρεύματα και στα δημοτικά τέλη να είναι δυσβάσταχτες», αναφέρουν.

Κλείνοντας υπογραμμίζουν ότι «η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τις μορφές δράσης ώστε κανένας εργαζόμενος και καμιά εργαζόμενη να μην πάει για δουλειά την Κυριακή της Αποκριάς. Γυρνάμε την πλάτη σε όσους βάλανε το λιθαράκι για να παρθεί αυτή η απόφαση, είτε για να εξυπηρετήσουν τους λίγους, είτε γιατί επέλεξαν να σωπάσουν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…