Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τέλος οι  διακοπές νερού στα χωριά της Σταυρούπολης

Τέλος οι  διακοπές νερού στα χωριά της Σταυρούπολης

0

Τοποθετήθηκε ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος που θα παρέχει ρεύμα στις αντλίες και θα λειτουργούν όταν έχει διακοπή από την ΔΕΗ

 

Δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Τσέπελης: Χαίρομαι που δόθηκε δραστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα παροχής νερού εξαιτίας των διακοπών ρεύματος»

 

 

Ένα λίφτινγκ σ’ ένα παλιό μηχάνημα του Βιολογικού και με ελάχιστο κόστος στήθηκε μια εγκατάσταση από ένα  ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος που επιλύει το πρόβλημα διακοπής ύδρευσης στους οικισμούς της ορεινής περιοχής του δήμου Ξάνθης κάθε φορά που υπάρχει διακοπή ρεύματος από το δίκτυο της ΔΕΗ.

Τέλος στις διακοπές νερού όταν δεν έχει ρεύμα στα ορεινά χωριά του δήμου Ξάνθης  

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης ήταν ένα πρόβλημα ετών που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους καθώς οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές στην ορεινή περιοχή λόγων των έντονων καιρικών συνθηκών. Μαζί μ’ αυτές όμως οι κάτοικοι δεν είχαν και νερό αφού σταματούσε η παροχή  ρεύματος στις αντλίες νερού και έτσι οι κάτοικοι των οικισμών αυτών έμεναν χωρίς ρεύμα και νερό! «Το ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος ουσιαστικά είναι κάτι σαν γεννήτρια που αυτόματα μόλις πέφτει το ρεύμα ενεργοποιείται δίνοντας ρεύμα στις αντλίες. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν κατά 90% οι διακοπές ρεύματος και έτσι θα  επιλυθεί ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους. Όλη η εγκατάσταση και οι οικίσκοι κόστισαν λιγότερο από 20.000 ευρώ καθώς αυτό το μηχάνημα είναι ένα παλιό που χρησιμοποιούσαμε στον βιολογικό της Ξάνθης».

Δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Τσέπελης: Χαίρομαι που δόθηκε δραστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα παροχής νερού εξαιτίας των διακοπών ρεύματος»

Την Πέμπτη 17/11 το πρωί παρουσία του δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, του προέδρου της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη, του αντιδημάρχου Σταυρούπολης κ. Απόστολου Ελευθεριάδη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου και της ΔΕΥΑΞ έγινε αγιασμός και το έργο δόθηκε επισήμως σε λειτουργία

«Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που βασάνισε επί σειρά ετών τους συνδημότες μας, στην καθημερινότητα, αλλά και στις δραστηριότητές τους. Είμαι ικανοποιημένος γιατί ο προγραμματισμός της διοίκησής μας για τη Σταυρούπολη υλοποιείται συστηματικά, για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, που αποτελεί τον κεντρικό μας στόχο», τόνισε ο Δήμαρχος και συγχάρηκε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό, αλλά και τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας «για τη συνέπεια που επιδεικνύουν στην εφαρμογή του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας».

Προχωρά η ίδρυση φωτοβολταϊκού από την ΔΕΥΑΞ και τους δήμους Μύκης και Παρανεστίου

Να σημειώσουμε ότι στο πλάνο της ΔΕΥΑΞ είναι επίσης η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην ευρύτερη ορεινή περιοχή, με ένα εταιρικό σχήμα όπου θα συμμετέχουν μαζί με την ΔΕΥΑΞ και οι δήμοι Μύκης και Παρανεστίου. Όπως ανέφερε ο κ. Καμαρίδης έχει ιδρυθεί ο Οργανισμός που θα το διαχειριστεί και ότι βρίσκεται σε αναζήτηση προγράμματος που θα χρηματοδοτήσει την προσπάθεια. Να διευκρινίσουμε ότι αυτό είναι ανεξάρτητο με το φωταβολταϊκό πάρκο που θέλει να δημιουργήσει ο δήμος Ξάνθης που επίσης προτίθεται να επενδύσει στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…