Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άμεση αντίδραση Σ. Τσιλιγγίρη για το νέο «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για νέους

Άμεση αντίδραση Σ. Τσιλιγγίρη για το νέο «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για νέους

0

Ζήτησε παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για την άρση της αδικίας να μην συμπεριληφθούν οι ορεινοί οικισμοί του νομού μας (πλην Θερμών και Σατρών) στο bonus 15%

 

Το νέο πρόγραμμα, οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

 

 

Δυσαρέσκεια προκάλεσε στην τοπική κοινωνία ο αποκλεισμός των  ορεινών οικισμών του νομού μας από το έξτρα μπόνους 15% που παρέχει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για νέους έως 39 ετών. Ένα πρόγραμμα που δίνει κίνητρο στους νέους να ανακαινίσουν τα σπίτια τους και να μείνουν στα χωριά τους θέτει εκτός περιοχές  όπως η  Σταυρούπολη και άλλοι ορεινοί οικισμοί που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος. Να σημειώσουμε ότι στην λίστα με τους δήμους και τις κοινότητες έχουν ενταχθεί η κοινότητα Καβάλας, δήμοι της Π.Ε. Δράμας καθώς και του δήμου Νέστου.

Αντίδραση Τσιλιγγίρη – Έθεσε το θέμα στην Ντόρα Μπακογιάννη και της ζήτησε να αρθεί η αδικία

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή ΝΔ Ξάνθης κ. Σπύρου Τσιλιγγίρη ο οποίος σε συνεργασία και με τον βουλευτή Έβρου, Χρήστο Δερμεντζόπουλο, συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιλιγγίρης: «Της ζήτησα να συνδράμει, υπό την ιδιότητα της αυτή, προκειμένου να αρθεί η αδικία αυτή και να τηρηθούν στο ακέραιο όλα τα συμπεράσματα του σχετικού πορίσματος που προβλέπουν ισόρροπη και ισότιμη μέριμνα και ανάπτυξη στους Νομούς της Θράκης. Η Πρόεδρος ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης επικοινωνίας και συντονισμένων από κοινού ενεργειών με το αρμόδιο Υπουργείο για το ζήτημα που προέκυψε για την εξεύρεση λύσης και άρσης της αδικίας εις βάρος του Νομού».

«Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για νέους: Δαπάνες έως 35.000 ευρώ

Το ΥΠΕΝ έχει ήδη ανακοινώσει τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω», ενώ είχε προαναγγείλει ότι θα δοθεί ένα bonus 15% για δικαιούχους από μικρούς οικισμούς. Η εξαγγελία αυτή επιβεβαιώθηκε, καθώς το ΥΠΕΝ ανήρτησε τους πίνακες με τις δημοτικές κοινότητες που δικαιούνται την επιπλέον επιδότηση 15% για το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω».

Πρόκειται για ενίσχυση που δίνεται σε ωφελούμενους που διαβιούν σε δήμους ή σε δημοτικές ενότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων.

Μεταξύ άλλων, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε και την παράταση της διαβούλευσης του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους» μέχρι και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.

«Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για νέους: Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για νέους έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 1ης/1/1984 έως και 31/12/2005, με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Εξοικονομώ», και έως 20.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Ανακαινίζω».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…