Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Τελετή απονομής πτυχίων για 705 νέους αστυφύλακες στις σχολές Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου

Τελετή απονομής πτυχίων για 705 νέους αστυφύλακες στις σχολές Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου

0

Ονομάστηκαν 383 νέοι αστυφύλακες στην Κομοτηνή και άλλοι 248 στο Διδυμότειχο

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022, σε 705 νέους Αστυφύλακες της 24ης εκπαιδευτικής σειράς 2020-2022, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου.

Στους νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες αναγνώστηκε το μήνυμα του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου.

Πιο αναλυτικά, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων, όπου ονομάστηκαν 383 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξιο Κουρτέση.

Τα πτυχία επέδωσαν o Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, οι οποίοι συνεχάρησαν προσωπικά τους νέους Αστυφύλακες για την ευδόκιμη ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη Σχολή Αστυφυλάκων και τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, κατά την οποία ονομάστηκαν 248 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Τα πτυχία επέδωσε στους νέους Αστυφύλακες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και επίτιμος Αρχηγός του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκης ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, κατά την οποία ονομάστηκαν 74 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Επίτροπος  Γενικός Πρωτοπρεσβύτερος κ. Νικόλαος Νικηφόρος.

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η Σχολή  ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα  αυτής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…