Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Γιορτάστηκε σε όλα τα σχολεία του νομού η 9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Γιορτάστηκε σε όλα τα σχολεία του νομού η 9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

0

Με εκδηλώσεις και επισκέψεις αθλητικών συλλόγων

Με εκδηλώσεις σε όλα σχεδόν τα σχολεία του νομού, γιορτάστηκε φέτος για 9η χρονιά η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που φέτος συνέπεσε με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή  Ημέρα.

-Στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, υλοποιήθηκαν  αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες περπάτησαν στην αυλή του σχολείου και έλαβαν μέρος σε αγώνες βόλευ και μπάσκετ. Παράλληλα με παρότρυνση των καθηγητών τους, ζωγράφισαν τα αγαπημένα τους αθλήματα.

-Στο 4ο Γυμνάσιο, οι μαθητές των Α και Β τάξεων επισκέφτηκαν το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Δ.Α.Κ.) Ξάνθης, όπου σε πραγματικές συνθήκες βίωσαν συναρπαστικές εμπειρίες συμμετοχής στα αθλήματα του ποδοσφαίρου, του βόλεϊ και του στίβου ενώ οι μαθητές της Γ τάξης έκαναν πεζοπορία στο περιαστικό άλσος.

-Στο Γυμνάσιο Τοξοτών οργανώθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, τις οποίες οι μικροί μαθητές απόλαυσαν με την ψυχή τους! Υπό την καθοδήγηση του Γυμναστή του σχολείου κ. Θεόδωρου Πικάζη, τα φιλέ στήθηκαν, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και μυήθηκαν στους βασικούς κανόνες του Τέννις. Τα μπαλάκια έτρεχαν παντού μέσα στην αυλή, οι ρακέτες πήραν φωτιά και χαρούμενες παιδικές φωνές ακουγόταν παντού!

Στη συνέχεια της ημέρας αντιπροσωπεία του αθλητικού συλλόγου “ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ”, επισκέφθηκε το σχολείο. Δύο αθλητές της ανδρικής ομάδας της Α2 κατηγορίας του Βόλεϊ, μαζί με τον προπονητή τους κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο, μίλησαν στους μαθητές για το Βόλεϊ και τον σύλλογό τους και μας έκαναν μια επίδειξη των βασικών κανόνων του αθλήματος. Αφού εντυπωσίασαν με τις “πάσες”, τα “καρφώματα” και το ταλέντο τους, μάγεψαν αγόρια και κορίτσια παίζοντας Βόλεϊ μαζί τους! Η ημέρα ολοκληρώθηκε με τη χαρά και τα χαμόγελα των παιδιών να γεμίζουν την αυλή του σχολείου, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της!

-Στο Γυμνάσιο Σταυρούπολης ήταν μία ιδιαίτερα ευχάριστη αθλητική ημέρα με την γυμνάστρια Μπάη Ασημένια, να έχει οργανώσει πολλές αθλητικές δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές με  προθυμία και χαρά. Ειδικότερα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε διάφορες ομάδες ανάλογα με τις δραστηριότητες στις οποίες ήθελαν να συμμετάσχουν. Άλλοι προτίμησαν να πάνε για πεζοπορία με συνοδεία καθηγητών από τη Σταυρούπολη στον Δαφνώνα, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης. Άλλοι έμειναν στο σχολείο και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες που οργανώθηκαν εκεί. Την παράσταση έκλεψε το «Survivor» στο οποίο διαγωνίστηκαν δύο ομάδες μαθητών, οι «Μαχητές» και οι «Ντίβες». Ακολούθησαν αγώνες στο μπάσκετ, το βόλεϋ, το ποδόσφαιρο και το πιγκ-πογκ, αλλά και σε πιο παραδοσιακά παιχνίδια όπως τα μηλάκια και το τζαμί. Στο τέλος οι νικητές βραβεύτηκαν και πήραν ένα μικρό έπαθλο. Η ημέρααθλητισμού κύλησε πολύ όμορφα και δημιουργικά για καθηγητές και μαθητές, θυμίζοντας σε όλους μας το γνωμικό «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού η αθλητές της Ανδρικής Ομάδας του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, Παντελούκας Κώστας , Τσαμουρτζής Σάββας, Κατσινέλης Βασίλης, Ράπτης Γιώργος, Γεωργιάδης Χαράλαμπος μαζί με τον  προπονητή της Ακαδημίας Σιδηρόπουλο Μιχάλη και το μέλος του ΔΣ Άκη Παπαδόπουλο, επισκεφτήκαν το 9ο Δημοτικό Ξάνθης, το 17ο Πειραματικό Δημοτικό Ξάνθης και το 1ο Δημοτικό Ξάνθης όπου μίλησαν στους μικρούς μαθητές για τις αξίες τους αθλητισμού. Στη συνέχεια, έπαιξαν μπάσκετ  μαζί με μικρούς μαθητές ή έκαναν ασκήσεις εκμάθησης σουτ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Αγωνίζεται σήμερα με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Συνεχίζεται με την 24η αγωνιστική το πρ…