Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ένα πολυθεματικό πάρκο για τους κατοίκους της Πάχνης

Ένα πολυθεματικό πάρκο για τους κατοίκους της Πάχνης

0

Έργο προϋπολογισμού 370.266,67 ευρώ με χρήματα από το Πράσινο Ταμείο και ίδιους πόρους του δήμου Μύκης

 

Καθορίζονται οι όροι από την οικονομική επιτροπή – Στόχος ή αναβάθμιση του οικισμού και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

 

Ένα πολυθεματικό πάρκο ψυχαγωγίας και άθλησης θα μπορούν να χαίρονται οι κάτοικοι του οικισμού της Πάχνης του δήμου Μύκης. Πρόκειται για ένα έργο που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης καθώς στην ερχόμενη οικονομική επιτροπή θα καθοριστούν οι  όροι δημοπράτησης του έργου.

Ένα πολυθεματικό πάρκο ψυχαγωγίας και άθλησης στην Πάχνη

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το πάρκο πρόκειται να κατασκευαστεί σε κοινόχρηστο χώρο του οικισμού Πάχνης της ΔΕ Κοτύλης και εντάσσεται στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης με στόχο την αναβάθμιση, ασφαλή χρήση και λειτουργία του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου. Θα είναι ένα σύγχρονο πάρκο με όλες τις απαραίτητες υποδομές ψυχαγωγίας και άθλησης και θα είναι προσβάσιμο για πεζούς και ΑμεΑ. Ένα έργο που θα συμβάλει την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του οικισμού και ιδιαίτερα των νέων που θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Έργο προϋπολογισμού 370.266,67 ευρώ με χρήματα από το Πράσινο Ταμείο και ίδιους πόρους του δήμου Μύκης

Η πράξη αφορά στην εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Ή ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΧΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ» στο Δήμο Μύκης με προϋπολογισμό αναλυτικά 222.160,0€ (από το χρηματικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας ««ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για τα έτη 2021-2022 του μέτρου 1.1Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου ή δίκτυο αυτών,μετά τη με αρ. πρωτ. 5784/01.09.2020 Πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει))και 148.106,67€ από ιδίους πόρους του Δήμου Μύκης. Όπως αναφέρεται «στην εισήγηση ο  υπό παρέμβαση κοινόχρηστος χώρος του οικισμού Πάχνης της ΔΕ Κοτύλης προτείνεται ως εξόχως σημείο αναφοράς (τοπόσημο) βιοκλιματικής αστικής ανάπλασης και δημιουργίας ενός σύνθετου πολυθεματικού και ψυχαγωγικού πάρκου αναψυχής, διασκέδασης και άθλησης ανθρώπων διαφόρων ηλικιών».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…