Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τρεις επερωτήσεις από την «Ξάνθη για Όλους»

Τρεις επερωτήσεις από την «Ξάνθη για Όλους»

0

Θέματα για τη ΔΕΥΑΞ και το κολυμβητήριο

Τρεις επερωτήσεις κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Ξάνθη για Όλους», προκειμένου να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Με την πρώτη ερώτηση η παράταξη ζητά ενημέρωση σχετικά με την «την έκδοση νέας απόφασης, που να παρέχεται έκπτωση επί του αντιτίμου του ύδατος που καταναλώνεται στα άτομα με αναπηρία με ποσοστό άνω του 80% καθώς και στα προστατευόμενα μέλη με το αυτό ποσοστό αναπηρίας, των υπόλοιπων ευπαθών ομάδων, καθώς και των κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανάκληση τής δυσμενούς σχετικής απόφασης του 2022», με βάση προηγούμενη απόφαση του ΔΣ.

Με τη δεύτερη ερώτηση αναφέρεται στην καταγγελία κατοίκου του Πετροχωρίου που δημοσίευσε η εφημερίδα μας σχετικά με την επιβάρυνση των δημοτών για έργα υποδομής, όπου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ απάντησε μέσω του «Ε», ότι πρόκειται για εφαρμογή του νόμου.

Με την τρίτη ερώτηση η «Ξάνθη για Όλους» κάνει αναφορά στην παραχώρηση χώρου της αίθουσας  ΑΡΙΩΝ σε αθλητικό σύλλογο, κάνοντας λόγο για παράβαση από την πλευρά της δημοτικής αρχής, καθώς έπρεπε να προηγείται απόφαση του ΔΣ. Ακόμη, ως προς το ζήτημα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου κάνει αναφορά σε «υπερχλωρίωση του νερού και αναγκαστικό άδειασμα της πισίνας και γέμισμά της εκ νέου με ό,τι αυτό συνεπάγεται», ενώ κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι δημοσιοποίησε την έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου, χωρίς να έχουν παραχωρηθεί τα γραφεία στους συλλόγους για να μπορούν να κάνουν εγγραφές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…