Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με πρόσκληση στη νέα γενιά το 22ο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσάνων «Ο Λεπενιώτης»

Με πρόσκληση στη νέα γενιά το 22ο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσάνων «Ο Λεπενιώτης»

0

Πραγματοποιήθηκε Σάββατο και Κυριακή στη Χαϊντού

Γ.Μπίκος: «Δίνουμε τα πάντα να κρατήσουμε ‘’ζωντανό’’ τον Σύλλογό μας»-Κ.Καλτσά: «Η νεολαία είναι αυτή που θα ‘’σηκώσει’’ και θα συνεχίσει την παράδοσή μας»

 

Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης μετά από 2,5 χρόνια περιορισμών και εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού έδωσε το «δυναμικό» παρών στο 22ο Αντάμωμα του Συλλόγου «Ο Λεπενιώτης» στον παραδοσιακό οικισμό Χαϊντού Ξάνθης. Φέτος ο Σύλλογος είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τον Σύλλογο Αγραφιωτών Σαρακατσάνων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι ,εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της τοπικής κοινότητας  τίμησαν με την παρουσία τους τον Σύλλογο,χόρεψαν,διασκέδασαν και τραγούδησαν με τους Γιώργο Γραβάνη,Σάκη Μπανιώτη,Κωνσταντίνο Μπανιώτη και Νίκο Μακρή.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου,Γιώργος Μπίκος λίγο πριν ξεκινήσει ο χορός μεταξύ άλλων, δήλωσε:«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γλεντήσουμε, να περάσουμε καλά. Μπαίνουμε πια στην κανονικότητα. Ευχαριστώ για τη συνδιοργάνωση την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τον δήμο Ξάνθης ,τον δήμο Αβδήρων, τον δήμο Τοπείρου, τον δήμο Μύκης και τον δήμο Ιάσμου. Όλοι προσφέραμε τα μέγιστα! Συγκεκριμένα σε αυτόν τον χώρο που γίνεται το Αντάμωμα δίνουμε την ζωή μας, δίνουμε τα πάντα να τον κρατήσουμε ‘’ζωντανό’’».

«Προσπαθούμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο και ειδικά τους νέους να ενταχθούν στον Σύλλογο»
Κωνσταντίνα Καλτσά
Γραμματέας του Συλλόγου Σαρακατσάνων «Ο Λεπενιώτης»

 

Επιπροσθέτως ,η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου,Κωνσταντίνα Καλτσά σε δήλωσή της στο «Ε», τόνισε: «Ως Σύλλογος προσπαθούμε κάθε χρόνο με το Αντάμωμά μας να καταφέρουμε να ενώσουμε όλους τους Σαρακατσάνους,όχι μόνο του νομού Ξάνθης,αλλά κι όλων των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .Φέτος είχαμε την τιμή να καλωσορίσουμε και να φιλοξενήσουμε τον  Σύλλογο Αγραφιωτών του  νομού Αιτωλοακαρνανίας .Θα χορέψουμε όλοι μαζί στην εκδήλωση. Ως Σύλλογος έχουμε τρία τμήματα: το παιδικό, το εφηβικό και των ενηλίκων. Προσπαθούμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο και ειδικά τους νέους να ενταχθούν στον Σύλλογο.Άλλωστε,η νεολαία είναι αυτή που θα ‘’σηκώσει’’και θα συνεχίσει την παράδοση . Εύχομαι να γλεντήσουμε πολύ όμορφα εδώ,στη Χαϊντού του Λειβαδίτη».

Επίσης,χαιρετισμό απηύθυναν και ο δήμαρχος Αβδήρων,Γιώργος Τσιτιρίδης ,όπως και ο βουλευτής Ξάνθης,Σπύρος Τσιλιγγίρης.

Ο βουλευτής στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Είχα τη μεγάλη χαρά να παρευρεθώ χθες το απόγευμα στην έναρξη των εκδηλώσεων για το ‘’22ο Αντάμωμα Σαρακατσάνων Ξάνθης’’ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘’Ο Λεπενιώτης’’ στον Παραδοσιακό Οικισμό Σαρακατσάνων στη Χαϊντού Ξάνθης.Συγχαίρω τον Πρόεδρο Γιώργο Μπίκο, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την άψογη διοργάνωση και τους ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνανε».

 

Χρύσα Κιατίπη

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Μπαΐρα
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…