Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υπόψη Σταϊκούρα ζητήματα ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων στη διασυνοριακή περιοχή

Υπόψη Σταϊκούρα ζητήματα ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων στη διασυνοριακή περιοχή

0

Τέθηκαν από τον περιφερειάρχη σε σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών στην Κομοτηνή. Κλιμάκιο της ΝΔ πραγματοποίησε επισκέψεις στο Νομό Ροδόπης

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και κλιμάκιο κυβερνητικών βουλευτών. Πραγματοποίσαν σύσκεψη με αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους της Ροδόπης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μέτιος επεσήμανε ότι παρά τις απανωτές κρίσεις των τελευταίων ετών, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, βοήθησαν σημαντικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Βέβαια προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν ιδιαίτερα λόγω της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και του αυξημένου πληθωρισμού. Ειδικά στην Περιφέρειά μας, η οποία συνορεύει με δύο κράτη με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, το φαινόμενο της συχνής μετάβασης συμπολιτών μας στα γειτονικά κράτη για την πραγματοποίηση αγορών είναι σύνηθες και δημιουργεί πολλά προβλήματα στους ντόπιους επαγγελματίες», επεσήμανε ο περιφερειάρχης.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στο νομό Ροδόπης, που εκτός από τον Υπουργό Οικονομικών αποτελούνταν από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον Βουλευτή Ξάνθης, Σπύρο Τσιλιγγίρη, τον Βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη, την Βουλευτή Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…