Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης και ξεπαγώνουν οι συντάξεις από 1/1/2023

Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης και ξεπαγώνουν οι συντάξεις από 1/1/2023

0

Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Την 1/1/2023 αυτή η κυβέρνηση θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους και την ίδια μέρα θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Η κατάργηση θα αφορά και συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ σε ότι αφορά τις συντάξεις υπογράμμισε ότι «μετά από 12 χρόνια οι συντάξεις μπαίνουν σε τροχιά μόνιμων και τακτικών αυξήσεων».

Συνολικό απολογισμό της τριετούς διακυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής έκανε κατά την ενημέρωση της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το κυβερνητικό έργο για εργασία, ανεργία, στήριξη εργαζομένων και συνταξιούχων.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα σημείωσε ότι σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο νόμος του εργάτη. «Για όσους άσκησαν κριτική από την Αριστερά θυμίζω ότι αποτελούσε αίτημα της ΓΣΕΕ» είπε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα «πρόσθετο χρήσιμο εργαλείο που καταπολεμά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μαύρη εργασία».

Επαναλαμβάνοντας ότι σύντομα θα εφαρμοστεί σε βιομηχανία και του χρόνου σε τουρισμό και εστίαση ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ο εργαζόμενος δεν θα δουλεύει ούτε μια ώρα παραπάνω χωρίς να πληρωθεί γι’ αυτήν. Και το σύνολο των πολιτών δεν θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα όσων εισφοροδιαφεύγουν.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που διατρέχει τις πολλές κυβερνητικές πρωτοβουλίες αυτά τα τρία χρόνια, είναι να αναταχθεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη Ελλάδα. Ανήκει στα κράτη με την δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας  στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα το δανεισμό της στο ΔΝΤ , ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία πολύ περισσότερο καθώς όσα είπα δεν ήταν ούτε αυτονόητα ούτε εύκολα αλλά και γιατί δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …