Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κενή από 1/9 η θέση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜΘ

Κενή από 1/9 η θέση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜΘ

0

Συνταξιοδοτείται ο Κ. Μπαντίκος. Τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο αναπληρωτής

Χωρίς περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης θα είναι από 1 Σεπτεμβρίου η Περιφερειακή Διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΑΜΘ. Το ίδιο θα συμβεί και στις διευθύνσεις Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, ενώ κενές θα μείνουν οι θέσεις ΠΔΕ στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Στην ΑΜΘ συνταξιοδοτείται ο Κωνσταντίνος Μπαντίκος, οπότε τα καθήκοντά του θα αναλάβει ως αναπληρωτής ένας εκ των δέκα διευθυντών εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που ορίστηκαν πρόσφατα. Η απόφαση για τον/την αναπληρωτή θα ληφθεί από την Υπουργό Παιδείας, μετά από εισήγηση του κ. Μπαντίκου και πάντως νωρίτερα από την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Στη συνέχεια προβλέπεται να γίνει η προκήρυξη για τις θέσεις των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, αφού τα Άρθρα 373 και 375 του Νόμου για τα ΑΕΙ, που ψηφίστηκε και πήρε ΦΕΚ, ορίζει την παράταση της θητείας των Διευθυντών Σχολείων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, μέχρι την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης.

Το σχετικό άρθρο αναφέρει: «Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, των οποίων η θητεία λήγει στις 31.7.2022, ή όσοι ορισθούν να αναλάβουν και ασκήσουν καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β’ του Μέρους Β’ του ν. 4823/2021 (Α’ 136), περί της επιλογής των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Στη θέση του παραμένει ο προϊστάμενος μειονοτικής εκπαίδευσης Βασίλης Συμεωνίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…