Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διευκρινίσεις Μπαντίκου για το ωρολόγιο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων

Διευκρινίσεις Μπαντίκου για το ωρολόγιο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων

0

Με νέα εγκύκλιο επισημαίνεται η πιστή τήρησή του με οδηγία διευκόλυνσης εκπαιδευτικών και μαθητών που επιθυμούν να συμμετέχουν στην προσευχή της Παρασκευής

Σε δημόσια δήλωση σχετικά με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μειονοτικών δημοτικών σχολείων, προχώρησε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Μπαντίκος, σχετικά με το ζήτημα της δυνατότητας συμμετοχής στην προσευχή της Παρασκευής. Ο κ. Μπαντίκος υπενθυμίζει ότι το ωρολόγιο ορίζεται με Υπουργική Απόφαση και δεν προβλέπει καμία παρέκκλιση στην ώρα αποχώρησης των μαθητών. Ο ίδιος σημειώνει: «εφαρμόζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης από τη θέσπισή του χωρίς να έχει διατυπωθεί κανένα παράπονο, ούτε από γονείς ούτε από εκπαιδευτικούς. Στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Έβρου με ευθύνη των εκπαιδευτικών, ατύπως εφαρμοζόταν για την ημέρα της Παρασκευής πρόωρη αποχώρηση, μολονότι το εγκεκριμένο και από τους ίδιους συνταχθέν  ωρολόγιο πρόγραμμα  δεν προέβλεπε καμία παρέκκλιση» και προσθέτει: «μετά από πρόσφατο σοβαρότατο τραυματισμό μαθητή, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με εγκύκλιό της υπενθύμισε το αυτονόητο, δηλαδή, την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του ωρολογίου προγράμματος όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Παράλληλα, δόθηκε οδηγία να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί του μειονοτικού προγράμματος, με διευθέτηση των κενών (με ανάλογη τροποποίηση του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος) ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Η ίδια δυνατότητα δόθηκε και στους γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους στην προσευχή της Παρασκευής να τα παραλάβουν από το σχολείο  με την υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης. Η ανωτέρω πρακτική εξάλλου εφαρμόζεται από πολλών ετών  στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, χωρίς τη διατύπωση κάποιου παράπονου».

Ο ίδιος καταλήγει ότι «η όποια διαμαρτυρία ή ανακοίνωση επί του θέματος εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς και δεν εδράζεται στο νομικό πλαίσιο και τη λογική».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…