Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποχαιρετισμός και απολογισμός από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνο Μπαντίκο

Αποχαιρετισμός και απολογισμός από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνο Μπαντίκο

0

Με αφορμή την αποχώρησή του λόγω συνταξιοδότησης αναφέρεται συνοπτικά στο έργο της Διεύθυνσης και ευχαριστεί όσους επέδειξαν διάθεση συνεργασίας

Η Τετάρτη 31η Αυγούστου ήταν η τελευταία μέρα…. Υπηρεσίας για τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνο Μπαντίκο, ο οποίος στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του αναφέρει: «με την αποχώρηση μου από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. λόγω συνταξιοδότησης, κλείνει ένας ιδιαίτερα σημαντικός και παραγωγικός κύκλος της ζωής μου. Με κατευθυντήρια αρχή την άποψη ότι η ζωή του καθενός μας χαρακτηρίζεται από τα ίχνη που αφήνουμε στο πέρασμά της, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του έργου μου με δημοκρατικό πνεύμα, αίσθημα δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας. Άξιους συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία είχα τους συνεργάτες μου, υπαλλήλους της Περιφερειακής Διεύθυνσης και τους Προϊσταμένους των εποπτευόμενων φορέων (Διευθύνσεων Εκπαίδευσης των Π.Ε. της Περιφέρειάς μας, του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Α.Μ.Θ., των ΚΕ.Π.Ε.Α και των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.)».

Ακόμη, προσθέτει: «κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, θα ήθελα να αναφερθώ στα πιο κομβικά σημεία της συμβολής της υπηρεσίας, της οποίας είχα την τιμή να τεθώ επικεφαλής:

  • Με τη συνδρομή όλων, των εκπαιδευτικών συμπεριλαμβανομένων, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε επιτυχώς στη διαχείριση των ζητημάτων που προέκυψαν από την πανδημία, παρέχοντας, παρά τις αρχικές δυσκολίες, εξ αποστάσεως εκπαίδευση που κράτησε τους μαθητές μας σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον. Οργανώσαμε και λειτουργήσαμε Διαπεριφερειακά Τμήματα για παροχή εξ αποστάσεως μαθημάτων σε ευάλωτους μαθητές και διασφαλίσαμε την ασφαλή παρουσία των μαθητών στα σχολεία, κατά τη δια ζώσης λειτουργία τους, εφαρμόζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα και σε συνεργασία με τους υπευθύνους Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
  • Σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Θρησκευμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το Γραφείο Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσής μας, μεριμνήσαμε για την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στα Μειονοτικά Σχολεία και τα Μουσουλμανικά ιεροσπουδαστήρια της Θράκης (έγκαιρη πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού, πρόσληψη Ιεροδιδασκάλων, εναρμόνιση ωρολογίων προγραμμάτων, πρόσληψη για πρώτη φορά νομικών συνεργατών στις Μουφτείες, διορισμός μελών Σχολικών Εφορειών, κ.ά.).
  • Επιδιώκοντας την εξωστρέφεια, συνεργαστήκαμε σε κοινά προγράμματα με Πανεπιστήμια και Φορείς. Συμμετείχαμε σε προγράμματα ERASMUS μεταφέροντας τις αποκτηθείσες γνώσεις και εμπειρίες στο σύνολο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.
  • Μέσω χαρτογράφησης των αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό των εποπτευόμενων φορέων μας, προχωρήσαμε σε συνεργασία με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα παιδείας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., στην προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού. Ήδη το πρόγραμμα βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.
  • Επεκτείναμε το θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητευόμενους να εναλλάσσουν τον μαθησιακό χρόνο μεταξύ χώρου εργασίας και εκπαιδευτικής δομής, λαμβάνοντας αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη».

Ο κ. Μπαντίκος, σημειώνοντας ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν μικρό μέρος του έργου που συντελέστηκε, ευχαριστεί ονομαστικά τοπικές αρχές και θεσμικούς εκπροσώπους για την ειλικρινή και έμπρακτη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν.

Καταληκτικά δε αναφέρει: «εύχομαι στην αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια, κ. Μαριγούλα Κοσμίδου, καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μια καλή και δημιουργική χρονιά».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…