Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Σχολικός Λαχανόκηπος» στο Δημοτικό Σχολείο Ευμοίρου

«Σχολικός Λαχανόκηπος» στο Δημοτικό Σχολείο Ευμοίρου

0

Η σχολική κοινότητα παρουσίασε τις δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετέχει και μοίρασε δωρεάν σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών

 

Ορισμένες απαντήσεις δόθηκαν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στο Δημοτικό Σχολείο Μικρού Ευμοίρου, όπου παρουσιάστηκε στην τοπική κοινότητα, σε γονείς, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, αντιπροσώπους φορέων, σε εκπαιδευτικούς της περιοχής και σε εκπαιδευτικούς από Ιορδανία, Μολδαβία, Βουλγαρία, Τουρκία, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ «Domotic School Garden» (Σχολικός Λαχανόκηπος με χρήση μετεωρολογικού σταθμού).

Με βάση της σχετική ενημέρωση από το σχολείο, «το πρόγραμμα υλοποιείται στο σχολείο τις δυο τελευταίες σχολικές χρονιές και Βασικό σκοπό έχει την Ανάπτυξη της Περιβαλλοντικής Συνείδησης των παιδιών με ορίζοντα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που συμπεριλαμβάνεται στην Ατζέντα 2030 του Ο.Η.Ε.

Οι Μαθητές/τριες, ο Σύλλογος Γονέων, ο  Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσίασαν στους προσκεκλημένους τους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος, μοίρασαν δωρεάν σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών από την τράπεζα σπόρων που ίδρυσαν στο σχολείο και σπορόφυτα που καλλιέργησαν οι ίδιοι.

Η όλη προσπάθεια αποτελεί μια σύμπραξη σχολείων από Ιταλία, Βουλγαρία, Ελλάδα, με οργανωτή/συντονιστή το πανεπιστήμιο Miguel Hernández της Ισπανίας. Τον Σεπτέμβριο περατώνεται το πρόγραμμα με την φιλοξενία εδώ στην Ξάνθη των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών από τις παραπάνω χώρες. Τα αποτελέσματα θα πάρουν τη μορφή ηλεκτρονικού οδηγού και θα «διαχυθούν» στο διαδίκτυο, ώστε να μεταφερθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα, με την προσδοκία να αποτελέσουν έμπνευση και για άλλα σχολεία.

Ελπίζουμε, με ανάλογες δράσεις στα σχολεία, να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών/τριών, οι οποίοι  θα κλιθούν ως αυριανοί πολίτες  να αντιμετωπίσουν,  να διαχειριστούν και να αναστρέψουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που εμείς, η σημερινή ενήλικη γενιά τους κληροδοτούμε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ετοιμαζόμαστε ξανά, δύο χρόνια μετά, για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής. Μ.Τσέπ…