Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

0

Ένας σταυρός
Επανέρχομαι σε παλαιότερο σχόλιο της στήλης αφού δεν υπήρξε καμία θετική εξέλιξη. Για το αίτημα κατοίκων της περιοχής Αγίου Ελευθερίου να τοποθετηθεί ο σταυρός που για κάποιον λόγο έπεσε από τον τρούλο του ναού.
Αλήθεια, τόσο δύσκολο είναι αυτό το πράγμα για να γίνει; Κοστίζει τόσο πολύ;
Προσωπικά δεν απαντώ. Θέλω να το αποφύγω διότι το αίτημα είναι των ενοριτών που τι ζητούν αλήθεια; Να μπει στη θέση του ένας σταυρός.
Αλήθεια, η Εκκλησιαστική Επιτροπή γιατί αδιαφορεί; Δική της ευθύνη είναι να αποκαταστήσει τον σταυρό στη θέση του.
Γ.Δ.


Δεν είναι νωρίς
Όχι, δεν είναι νωρίς όπως λανθασμένα κάποιοι υποστηρίζουν. Αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά, πρέπει να την οργανώσεις σωστά και κυρίως με άνεση χρόνου.
Μαθαίνω λοιπόν πως τόσο περιφερειακά όσο και τοπικά στο δήμο Ξάνθης, πως γίνονται επαφές.
Ο χρόνος περνά γρήγορα και όσοι θέλουν να πετύχουν τον στόχο τους οργανώνονται από νωρίς. Ξεκινούν πρώτα από τους συνεργάτες που θα πρέπει να εξασφαλίσουν και τους υποψήφιους συμβούλους που είναι μια από τις σοβαρές και κύριες παραμέτρους της επιτυχίας.
Μάλιστα αυτές οι επαφές απαιτούν χρόνο διότι τα άτομα πολλά, η δεξαμενή δεδομένη γι’ αυτό χρειάζεται από νωρίς να ξεκινήσει η όλη προσπάθεια.
Γ.Δ.


Μαθητικό μπούλινγκ
Κι αυτό ελληνικό φαινόμενο. Μόλις συμβεί κάποιο τραγικό γεγονός αρχίζουν τα λόγια. Πολλά λόγια από σχετικούς και άσχετους. Κι έρχεται η πολιτεία να πει τα δικά της. Η κοινωνία ως συνήθως αποδίδει ευθύνες στην απουσία του κράτους. Οι γονείς τραβούν τον γολγοθά τους και το μπούλινγκ ζει και βασιλεύει στα σχολεία.
Πρόσφατο το κρούσμα του 14χρονου. Τον οποίο όλοι έβλεπαν να υφίσταται το μπούλινγκ και σιωπούσαν. Πρώτα οι συμμαθητές του, μετά οι δάσκαλοι και καθηγητές, το ίδιο η αστυνομία.
Κανείς δεν φταίει παρά μόνον ο Χατζηπετρής. Όλοι κάνουν το κορόιδο, δήθεν λυπούνται για τον νέο, βρίζουν κάποιοι όπως είπαμε που το κράτος δεν φυλάει τα σχολεία.
Μένω και κλείνω με μια ερώτηση: Ο δάσκαλος, ο καθηγητής δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν καταλαβαίνει;
Δεν το πιστεύω. Βλέπει, ακούει, σιωπά, κοιτάζει αλλού, δεν ενδιαφέρεται. Ναι αλλά μιλάει για αποστολή, για λειτούργημα, ενώ το πρόβλημα είναι ορατό στις αυλές των σχολείων και κάποιοι δεν θέλουν να το δουν…
Γ.Δ.


Πολιτική επικαιρότητα
Πολιτικής επικαιρότητας συνέχεια. Όταν είναι ζωντανή, αυτό συμβαίνει. Κι εμείς οφείλουμε να την καλύπτουμε. Λοιπόν για να’ μαστε σωστοί και δίκαιοι στα γραφόμενά μας, οφείλουμε να κάνουμε μια συμπλήρωση στις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτή είναι του αγαπητού Οδυσσέα Βουρβουκέλη, νυν νομαρχιακού συμβούλου στην περιφέρειά μας.
Και μια συμπλήρωση. Στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για τη νέα Κεντρική Επιτροπή θα είναι υποψήφιος και ο Άλκης Κίσσας όπως μας δήλωσε.
Γ.Δ.


Γιατί χάθηκε το Ιστορικό Μουσείο;
Το ερώτημα από συμπολίτη μας και απευθύνεται στον ίδιο τον δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη διότι ο ίδιος προσωπικά είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να αξιοποιηθεί το δημοτικό κτίριο στην πλατεία Ματσίνη.
«Απευθύνω το ερώτημά μου στον κύριο δήμαρχο Ξάνθης διότι επιθυμώ να πληροφορηθώ τι ακριβώς συνέβη και ποια είναι η αιτία που σταμάτησε κάθε ενδιαφέρον και ενημέρωση για την υπόθεση δημιουργίας ενός Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης. Η υπόθεση σιωπηλά ξεχάστηκε, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση σε όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν τον δήμο.
Τι αλήθεια συμβαίνει; Τι συνέβη; Γιατί δεν προχώρησε η υπόθεση;
Ο δήμαρχος κ. Τσέπελης θεωρώ πως οφείλει να ενημερώσει τουλάχιστον όλους αυτούς που ενεπλάκησαν στο να βοηθήσουν στο να υλοποιηθεί μια σοβαρή και ενδιαφέρουσα ιδέα. Τελούμε εν αναμονή ενημέρωσης.
Δημότης της Ξάνθης»
Αυτή η επιστολή και δικαιολογημένη η αναμονή διότι το όλο θέμα τελικά το σκέπασε η σιωπή χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία αυτής.
Γ.Δ.


Το ιστορικό μέρος
Θυμάμαι προσωπικά την υπόθεση αυτή με τι όρεξη και διάθεση ξεκίνησε. Προσκλήθηκαν διάφοροι συμπολίτες να ενημερωθούν και στη συνέχεια να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Πολίτες του Πολιτισμού, της Ιστορίας, της Τέχνης, του Εθελοντισμού.
Έγιναν καταθέσεις προτάσεων εγγράφως, τηλεδιάσκεψη και ανταλλαγή απόψεων. Τελικά υπήρξε μια σύγκλιση των απόψεων και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου είχε αναλάβει την ευθύνη σύνταξης της μελέτης και κατάθεσης αυτής στην Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων της ανεξαρτησίας.
Από τότε άκρα σιωπή για το θέμα και χωρίς ενημέρωση οι συμμετέχοντες.
Η επιστολή του συμπολίτη μας υπενθύμισε την υπόθεση αλλά και την υποχρέωση ενημέρωσης για την εξέλιξη του θέματος.
-Ξεκίνησε καλά, ετοιμάστηκε η πρόταση αλλά το τι συνέβη μετά, άγνωστο. Άρα, απαραίτητη μια απάντηση, ενημέρωση.
Γ.Δ.


Υπόθεση bullying
Η γνωστή υπόθεση με την καταγγελία για bullying σε 14χρονη μαθήτρια από συμμαθητή της σε γυμνάσιο της Ξάνθης απασχόλησε εκ νέου την επικαιρότητα. Η μητέρα της, μίλησε στον ΑΝΤ1, για το θέμα και δήλωσε πως κινήθηκε νομικά κατά του συγκεκριμένου  παιδιού, που σύμφωνα με την καταγγελία άσκησε λεκτική και σωματική βία κατά της ανήλικης κόρης της, κατά του πατέρα του αλλά και κατά της διεύθυνσης του σχολείου. Πρόκειται για την υπόθεση που χρονολογείται από το  σχολικό έτος 2017 – 2018 και εκκρεμεί δικαστικά. Η ίδια υπόθεση απασχόλησε και πέρσι με διάφορα δημοσιεύματα σε διάφορα Μέσα. Δηλαδή ενώ έχει 5 χρόνια από τότε που έγινε η καταγγελία και ακόμη δεν έχει εκδικαστεί από το Δικαστήριο και επανέρχεται με το στοιχείο της επικαιρότητας.
Μ.Ξ.


Προτού γλυτώσουμε από τον κορωνοϊό έρχεται και η «ευλογιά των πιθήκων
Ενώ η ανθρωπότητα παλεύει ακόμη με τον κορωνοϊό που επιμένει να ελέγχει τις ζωές μας, νέος κίνδυνος μας απειλεί. Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η «ευλογιά των πιθήκων» καθώς μετά τη Βρετανία, κρούσματα εντοπίστηκαν και στην Πορτογαλία αλλά και στην Ισπανία. Χθες ανακοινώθηκε κρούσμα και την Ιταλία, γεγονός που σημαίνει ότι σύντομα θα έχουμε και στην χώρα μας. Πρόκειται για μία σπάνια ιογενή λοίμωξη, η οποία σκοτώνει έως και 1 στους 10 από τους μολυσμένους. Μεταξύ των ανθρώπων μεταδίδεται μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων κατά την παρατεταμένη επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή μέσω σωματικών υγρών. Τα εξανθήματα εμφανίζονται αρχικά στο πρόσωπο πριν εξαπλωθούν αλλού και μπορεί να μοιάζουν με ανεμοβλογιά.
Δηλαδή μπαίνουμε πάλι σε νέες περιπέτειες με νέες καραντίνες και νέα εμβόλια;
Δηλαδή θα επαναληφθεί ο εφιάλτης που ζήσαμε;
Είναι γνωστό ότι η ανθρωπότητα πάντα ήταν σε διαρκή «Πόλεμο» με του ιούς αλλά πως έγινε και μαζεύτηκαν τόσο πολύ στα χρόνια μας;
Τι φταίει; Μήπως η κλιματική αλλαγή ή ένας πόλεμος κερδοσκοπίας;
Μ.Ξ.


Ειδικές Μορφές Τουρισμού
Στο φύλλο της Τετάρτης 18 Μαΐου στην εφημερίδα μας και στη σελίδα 16, δημοσιεύθηκε η συνέντευξη της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.
Η κυρία Αναστασοπούλου αναφέρθηκε τόσο στην ευκαιρία και πρόκληση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ επεσήμανε με έμφαση την ιδιαίτερη αξία και δυναμική για την περιοχή μας και τη Βόρεια Ελλάδα, τις Ειδικές μορφές Τουρισμού.
Είναι δε αυτές οι ειδικές μορφές ο αγροτουρισμός, ο θρησκευτικός, ο γαστρονομικός, ο περιπατητικός, ο ορειβατικός, ο πολιτιστικός, των νέων διαδρομών, της αρχιτεκτονικής, των εθίμων, των πανηγυριών, της παρατήρησης πουλιών κλπ.
Συμφωνούμε απολύτως με την κυρία Αναστασοπούλου αλλά δεν αρκεί η δική μας συμφωνία αλλά της Περιφέρειας, των δήμων. Αυτοί θα πρέπει να καταλάβουν πρώτα ποιες ευκαιρίες έχουν στις περιοχές τους  που μπορούν να προβάλουν αλλά και αξιοποιήσουν επ’ ωφελεία των δημοτών τους.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …