Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μια μοναδική συναυλία πνευστών στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Μια μοναδική συναυλία πνευστών στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

0

Θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου με ελεύθερη είσοδο

Το Εργαστήριο Συνόλων Πνευστών Οργάνων (ΠΝΟΕΣ) του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΤΜΕΤ) σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής παρουσιάζουν μία και μοναδική συναυλία, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το Σάββατο 28/5/2022 στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο. Απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση μέσω του www.ticketservices.gr.

Στο πρώτο μέρος θα συμμετάσχει η Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών του Τμήματος και θα ακουστούν τα εξής έργα: Dedications του Ντίνου Κωνσταντινίδη (1929-2021),η πασίγνωστη Κυπριακή Ραψωδία του Νίκου Αστρινίδη, με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό των 100 ετών από τη γέννηση του συνθέτη (1921-2010), και δύο από τους γνωστότερους Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα (1904-1949), ο Τσάμικος και ο Ηπειρώτικος. Σημειώνεται ότι συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από την αποδημία του διεθνούς αναγνώρισης συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη, ο οποίος υπήρξε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει πρόγραμμα τζαζ με γνωστές και περισσότερο γνωστές επιτυχίες συνθετών όπως οι Bob Lowden ,Duke Ellington και Myles Collins.

Μουσική διεύθυνση: Αθανάσιος Ζέρβας, συνθέτης, θεωρητικός, σαξοφωνίστας, μαέστρος και καθηγητής του ΤΜΕΤ.

Καλλιτεχνική προετοιμασία: Κωστής Χασιώτης, Αθανάσιος Ζέρβας.

Το Εργαστήριο ΠΝΟΕΣ δραστηριοποιείται στην ανάδειξη ανέκδοτων έργων και στην παραγγελία νέων συνθέσεων Ελλήνων συνθετών για πνευστά, την προαγωγή τεχνικών διδασκαλίας και εκτέλεσης του αντίστοιχου ρεπερτορίου, τη διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων, διαλέξεων, συνεδρίων με αντίστοιχη ερευνητική και τεχνική υποστήριξη, την πραγματοποίηση δημοσιεύσεων και εκδόσεων, στην κάθε μορφής συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, βιβλιοθήκες και καλλιτεχνικούς φορείς της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Διευθυντής του Εργαστηρίου είναι από το 2015 ο καθηγητής Δρ. Κωστής Χασιώτης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…