Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Ανακύκλωση και Αναπηρία»: Δράση με μήνυμα και καλό σκοπό από το Σωματείο ΑμεΑ Ξάνθης

«Ανακύκλωση και Αναπηρία»: Δράση με μήνυμα και καλό σκοπό από το Σωματείο ΑμεΑ Ξάνθης

0

Συγκεντρώθηκαν καπάκια στην κεντρική πλατεία με αγάπη για το περιβάλλον και για τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται

Δ. Κοτσάκη: «Πολλοί συμπολίτες μας συμμετείχαν ενεργά, κάτι βέβαια που μας χαροποιεί ιδιαίτερα»

Το Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε. Ξάνθης την Τετάρτη 25/5 πραγματοποίησε την δράση με θέμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» προσκαλώντας σχολεία και συμπολίτες μας να γίνουν κοινωνοί αυτής της προσπάθειας. Ειδικότερα, σκοπός της δράσης ήταν να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερα καπάκια προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά μία άπορη οικογένεια.

Πράγματι, η ανταπόκριση των ξανθιωτών ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητική και σε μόλις λίγες ώρες ο χώρος γέμισε με σακούλες από καπάκια. Μία πράξη που αναντίρρητα επιβεβαιώνει το πολυσήμαντο φιλανθρωπικό έργο των συμπολιτών μας.

Η Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, Δήμητρα Κοτσάκη συμπλήρωσε στο «Ε»: «Η δράση έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο πρώτα με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Λόγω κορωνοϊού δεν καταφέραμε να διοργανώσουμε άλλες εκδηλώσεις και προτιμήσαμε αυτή που θα μπορούσαν τα παιδιά να  μαζέψουν καπάκια μέσω των οικογενειών τους. Οι διευθυντές τα έφερναν στον σύλλογο ΑμεΑ  που είναι στο Ισόγειο του Δημοτικού Αμφιθέατρου ή πηγαίναμε εμείς και τα παίρναμε  από το σχολείο και έπειτα τα πηγαίναμε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που μας παραχώρησε ο Σύνδεσμος και τα αποθηκεύουμε. Σήμερα, η τελευταία μέρα της δράσης γίνεται εδώ στην κεντρική πλατεία. Πολλοί συμπολίτες μας συμμετείχαν ενεργά, κάτι βέβαια που μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…