Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

0

Θα γίνει σφαγή
Σχολιάζαμε χθες από τη στήλη μας ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι ψάχνουν πρόσωπα. Λοιπόν η επιβεβαίωση ήρθε αμέσως από διάφορες πλευρές.
Το τι γίνεται δεν περιγράφεται. Κρούσεις και πάλι κρούσεις προς στοχευμένα άτομα.
Βέβαια οι επαφές αυτές μένουν κρυφές και δεν ανακοινώνονται για τον φόβο των…Ιουδαίων.
Πάντως πρέπει να ενημερώσω τους αγαπητούς αναγνώστες, πως θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί. Ό,τι ακούγεται ή γράφεται δεν είναι αληθινό. Ενίοτε αποτελεί πρόθεση και μόνον και επιθυμία του διαρρέοντος την πληροφορία.
Γ.Δ.


Τρεις πόλοι
Ένα άλλο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι πως η απλή αναλογική τελείωσε. Τα μπερεκέτια κι αυτά ανήκουν στο παρελθόν και οι όποιες φιλοδοξίες μπαίνουν στο αμόνι της λογικής. Στο ίδιο αμόνι θα μπουν και τα θέματα συνεργασιών όπως και καθόδου αδύναμων δημοτικών παρατάξεων. Παράλληλα, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως η σύγκρουση του Οκτωβρίου πως θα είναι σκληρή.
Στο αλώνι του αγώνα θα εμφανιστούν νέα πρόσωπα, παλιά θα παροπλιστούν και η σύγκρουση θα είναι σκληρή. Σύμφωνα με την εκτίμηση των περισσότερων οι πόλοι θα είναι τρεις βασικοί και ουσιαστικοί. Ο πρώτος του νυν δημάρχου Μανώλη Τσέπελη, ο δεύτερος του Στράτου Κοντού και ο τρίτος της γνωστής σύμπραξης υπό τον Μελισσόπουλο.
Αυτοί θα δώσουν τον αγώνα τους, από αυτούς θα προέλθει ο νικητής. Περιθώριο μικρών (ΚΚΕ) και ανεξάρτητων λόγω εγωισμού δεν θα υπάρξει. Ο Δημαρχόπουλος είτε θα ενταχθεί κάπου, διαφορετικά θ’ αποχωρήσει για «προσωπικούς λόγους».
Γ.Δ.


Δύο, ένας και ένας
Συνέδρια τέλος, φιέστες τέλος, τα φώτα έσβησαν και του χρόνου με το καλό πλέον εάν και εφόσον. Λοιπόν τα συνέδρια είχαν και διάφορες εκλογές για αξιώματα. Ένα βασικό από αυτά, η εκλογή μελών για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Έτσι, υπενθυμίζω πως από τη Νέα Δημοκρατία το νομό μας εκπροσωπούν ο Αντώνης Πασχάλης και η Σοφία Ψωμά.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε έναν εκπρόσωπο, τον Στάθη Γιαννακίδη και από το ΠΑΣΟΚ τον Παναγιώτη Δαβιτίδη.
Αυτοί οι τέσσερις αποτελούν τους κομματικούς μας εκπροσώπους σε ανώτερο επίπεδο.
Γ.Δ.


Μια πόλη υπό ανασκαφή
Μεγάλη  αναστάτωση έχει προκαλέσει στην πόλη μας το φυσικό αέριο. Είναι λες μια πόλη υπό ανασκαφή. Και είναι φυσικό βέβαια αν δεν αποκαθίστανται οι οδοί που περνάει ο αγωγός. Απ’ ότι βλέπουμε κλείνουν πρόχειρα τις τάφρους με χώμα και για να γίνει άσφαλτος περνάνε μήνες. Και ειδικά όταν είναι στενοί οδοί το πρόβλημα είναι μεγάλό για πεζούς και αυτοκίνητα. Για παράδειγμα στην Σκρά που είναι κάθετος στην Μ. Καραολή έχει πάνω από μήνα που έχουν σκάψει και παραμένει πρόχειρα καλυμμένη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα κατά την διέλευση πεζών και αυτοκινήτων.
Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση.
Μ.Ξ.


Τώρα είναι αργά Μπάμπη
Μένω για λίγο στον Δημαρχόπουλο γιατί μου είναι συμπαθής, γι’ αυτό και θα σταθώ με κατανόηση σε όσα τώρα αντιμετωπίζει ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης υπό εξαέρωση.
Θα έχει αντιληφθεί ο «Μπάμπης» κατά τον γνωστό «φίλο» του, πως αυτός αποτελούσε «φίλος» λόγω συμφέροντος μόνον. Όταν απολάμβανε τότε την οικονομική στήριξη που του παρείχε αφειδώς. Όταν η στήριξη αυτή λοιπόν χάθηκε, τελείωσε και η συμφεροντολογική φιλία. Και από τότε ο «Μπάμπης» έγινε σημείο αναφοράς, στόχος ειρωνικών σχολίων και απαξιωτικών για τον ίδιο και την θητεία του.
Προφανώς ο Μπάμπης είναι προβληματισμένος με την εξέλιξη αυτή. Γιατί όμως; Αν δεν γνώριζε, δεν ρωτούσε να μάθει;
-Τώρα πάντως είναι αργά, το τρένο έφυγε Μπάμπη μου…
Γ.Δ.


Είναι αλλού…
Ο τρόπος αντίδρασης των δημάρχων την μετά Αμοιρίδη εποχή, δείχνει πως όλοι τους ελάχιστα έχουν αντιληφθεί τον θησαυρό που έχουν στα όρια του δήμου τους.
Όλα τα χρόνια ουδείς έχει ασχοληθεί σοβαρά με τον Παραδοσιακό Οικισμό. Καμία παρέμβαση δεν πραγματοποιήθηκε προς εξωραϊσμό και βελτίωση των απαραίτητων έργων, πολλώ μάλλον στην φροντίδα κτιρίων, δρόμων και γενικά βελτίωσης της εικόνας της περιοχής.
Ακόμη κι αυτή η απόφαση για την ελεγχόμενη κίνηση Ι.Χ. αυτοκινήτων αποτελεί μια ευχή περισσότερο παρά υλοποίηση έργου.
Αυτοί λοιπόν οι αδιάφοροι τοπικοί άρχοντες για τον πλούτο που διαθέτουν, είναι αδύνατον να σκεφθούν την ηθική υποχρέωση απόδοσης τιμής σ’ έναν οραματιστή νομάρχη.
Γ.Δ.


Τι γίνεται με το Κολυμβητήριο; Θ’ ανοίξει καμιά φορά;
Θα μας πει βέβαια η δημοτική αρχή ότι  το «καλό πράγμα αργεί» αλλά τόσο;
Αν ανατρέξουμε στα αρχεία μας θα δούμε ότι γράφαμε για Μάρτιο μετά για Απρίλιο ότι θα γίνουν τα εγκαίνια αλλά φτάσαμε τέλος Μαΐου και τίποτε. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Τι γίνεται μας ρωτούν οι αναγνώστες μας; Πού «κόλλησε» πάλι;. Η τελευταία πληροφόρηση που είχαμε από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Ζερενίδη ήταν ότι αναμένονταν
η έκδοση της πολεοδομικής άδειας, μια διαδικασία που κατ’ εκτίμησή του θα πραγματοποιούνταν εντός του Μαρτίου και στην συνέχεια να υποβληθεί ο φάκελος στην περιφέρεια για να εκδώσει την  άδεια λειτουργίας… αφού εγκρίνει τους υγειονομικούς όρους. Όλα αυτά θα γίνονταν τον Μάρτιο αλλά μάλλον δεν έγιναν…Και μάλλον βιάστηκαν να ανοίξουν σαμπάνιες…εκεί στον δήμο!
Υπομονή κάποτε θ’ ανοίξει…η ουρά απέμεινε!
Μ.Ξ.


Δεν τα βλέπουν;
Στις δημοτικές καλένδες η δημοτική αστυνομία Ξάνθης. Ναι, είναι γεγονός πως καθόλου δεν απασχόλησε την σημερινή δημοτική αρχή το θέμα αυτό. Καθημερινά υπάρχουν έμπρακτες αποδείξεις για την αναγκαιότητα αυτή αλλά παρά ταύτα, ενδιαφέρον κανένα.
Ομολογώ πως ξαφνιάζει η έλλειψη ενδιαφέροντος στο να συσταθεί και λειτουργεί δημοτική αστυνομία. Σ’ έναν δήμο που έχει τόσο υψηλή παραβατικότητα από τους δεκάδες ζητιάνους, καταληψίες του πράσινου της κεντρικής πλατείας μαζί με τα σκυλιά τους, τα παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ. και μοτό, τα σκουπίδια να βολτάρουν, ε, κάπως θα πρέπει να μπει τάξη.
Αλήθεια, απορώ. Δεν κινούνται πεζή οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι αντιδήμαρχοι στην πόλη;
Δεν τα βλέπουν αυτοί;
Γ.Δ.


Αίθουσα Κωνσταντίνου Θανόπουλου
Αν στον δήμο Ξάνθης έχουν ρυθμό χελώνας για την προτομή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Θανόπουλου, η αντιπεριφέρεια Ξάνθης κινήθηκε γρήγορα και χωρίς χρονοτριβή.
Με πρωτοβουλία του Κώστα Κουρτίδη, η αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, προτάθηκε προς την περιφέρεια να ονομαστεί Κωνσταντίνου Θανόπουλου.
Έτσι, με την κίνηση αυτή η αντιπεριφέρεια τιμάει το έργο και την προσφορά στο νομό και την πόλη του αγαπητού απ’ όλους νομάρχη.
Αυτού που διέσωσε την Παλιά Πόλη για την οποία βαυκαλίζονται όλοι σήμερα, κυρίως ο δήμος Ξάνθης που αποδεικνύεται αγνώμων και αμνήμων.
Γ.Δ.


Προς «πεζόδρομο»
Η φωτογραφία είναι χθεσινή και βρίσκεται η εικόνα αυτή στην αρχή της οδού Σμύρνης γωνία με τη Δαγκλή. Πρόκειται για μία εικόνα που απαιτεί, φωνάζει για επιδιόρθωση άμεση.
«Φωνάζει» όμως και κάτι ακόμη το σημείο στη γωνία αυτή. Ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για να ρυθμιστεί η ελεγχόμενη είσοδος-έξοδος οχημάτων, κυρίως φορτηγών.
Ο λεγόμενος και φερόμενος ως πεζόδρομος στην περιοχή δεν μπορεί να αποτελεί χώρο πάρκινγκ σε Ι.Χ. με πινακίδες εκτός Ξάνθης. Αυτά δεν τα βλέπει η Τροχαία;
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …