Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε εκλογική κινητικότητα το ΚΙΝΑΛ

Σε εκλογική κινητικότητα το ΚΙΝΑΛ

0

Μάιος ο μήνας των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ: Επιτροπές , Δημοψήφισμα και Συνέδριο

 

Ποιοι προαλείφονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ

Δηλώσεις γραμματέων ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

 

Σε τροχιά εκλογικής προετοιμασίας έχει μπει το ΚΙΝΑΛ κεφαλαιοποιώντας την επιτυχημένη εκλογή του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη και την δημοσκοπική του άνοδο. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην αναδιοργάνωση των οργάνων του κόμματος (Νομαρχιακές – Δημοτικές – περιφερειακές επιτροπές)  καθώς και στην επιλογή υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά του στις περιφερειακές ενότητες.

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε παράταση από την Επιτροπή Επιλογής Υποψήφιων Βουλευτών στην προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων έως της 12 Μαΐου μετά τη λήξη της προθεσμίας την Παρασκευή 8 Απριλίου. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής. Βαγγέλης Αργύρης. Να σημειώσουμε ότι η αίτηση υποψηφιότητας και ένα σύντομο βιογραφικό υποβάλλεται στο email της Επιτροπής Ψηφοδελτίων: eargirispsifodeltia@gmail.com και στην συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της αξιολόγησης σε συνεργασία με τα τοπικά όργανα.

Μάιος ο μήνας των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ: Επιτροπές , Δημοψήφισμα και Συνέδριο

Ο Μάιος είναι ένας εκλογικός μήνας για το ΚΙΝΑΛ αφού μέσα σ’ αυτό θα διενεργηθούν όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες. Ειδικότερα στις 8 Μαΐου θα διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των στελεχών που θα συγκροτήσουν τις Νομαρχιακές και τις Δημοτικές επιτροπές καθώς και η εκλογή συνέδρων. Την ίδια μέρα επίσης θα γίνει δημοψήφισμα για το αν θα αλλάξει όνομα από ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική παράταξη. Την δε Παρασκευή 20 έως και την Κυριακή 22 Μαΐου θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος.

Ποιοι προαλείφονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στο νομό μας υπάρχουν πολλοί «μνηστήρες. Είθισται άλλωστε ένα κόμμα που έχει  δυναμική όπως σ’ αυτή τη φάση το ΚΙΝΑΛ να αυξάνεται ή να αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον. Εκτός από τον βουλευτή κ. Μπουρχάν που έχει κατοχυρωμένη τη θέση του στο ψηφοδέλτιο, θέση διεκδικεί με αξιώσεις ο Ανέστης Αντωνιάδης, γραμματέας του  ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και παλαιότερα υποψήφιος, ο επί δύο θητείες δήμαρχος Βιστονίδας και Αβδήρων, Βασίλης Τσολακίδης, αλλά και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης. Από τους νέους συζητιέται ο υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο Άλκης Κίσσας και το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και γραμματέας της ΠΑΣΠ παλαιότερα Πάνος Δαβιτίδης.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι  στην Περιφέρεια θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ ο πρώην δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης  και είναι πιθανό να έχει ως αντίπαλό του από την ΝΔ τον πρώην υπουργό Αλέξανδρο Κοντό.

antoniadis anestisΑ. Αντωνιάδης, γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης: «Στην Ξάνθη υπάρχει πολύ καλό κλίμα για το ΠΑΣΟΚ»

Αναφορικά με την διεισδυτικότητα και την αποδοχή που έχει στην κοινωνία και στην βάση του κόμματος ο κ. Ανέστης Αντωνιάδης επισημαίνει: «Στην περιφέρεια το κόμμα μας πάει πολύ καλά. Γκάλοπ δείχνουν ότι είμαστε δεύτερο κόμμα. Πρόβλημα υπάρχει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως πάντοτε άλλωστε. Στην Ξάνθη υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Διαπιστώνουμε μια τάση επιστροφής όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο μας. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα πάμε πολύ καλά και στην περιφέρεια».

 

Δ. Παλτόγλου, γραμματέας Νομαρχιακής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης : «Η μοναδική αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης είναι αυτή του ΚΙΝΑΛ»

Για μια συνειδητοποιημένη δυναμική του ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης κ. Δημήτρης Παλτόγλου: «Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Τσίπρας έστριψε τόσο αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο. Απ’ την άλλη βλέπει τα καμώματα της ΝΔ. Την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, την απαξίωση των γιατρών, την ακρίβεια. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Η μοναδική αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης είναι αυτή του ΚΙΝΑΛ. Γι αυτό ο κόσμος μας αποδέχεται, μας ακούει  και μας πλαισιώνει».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanhtopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…