Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδηλώσεις μνήμης για την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Εκδηλώσεις μνήμης για την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

0

Το πρωί της Κυριακής 17/04  θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική εκδήλωση στο ΙΘΤΠ με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Ιωάννη Μάζη

Τη Μεγάλη Τετάρτη 20/4 θα ακολουθήσει εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα της Αρμενικής κοινότητας

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας των εκδηλώσεων μνήμης  από τους Αρμένιους που έχουν διασκορπιστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου σαν συνέπεια της Γενοκτονίας του 1915. Στην Ξάνθη η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και η Αρμενική Κοινότητα της Ξάνθης έχουν προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις μνήμης:

Την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 10.45 θα τελεστεί προσευχή από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη Οβανές Σαγντετζιάν, αναπληρωτή του Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος και ποιμένα των Αρμενικών κοινοτήτων της Αν.Μακεδονίας και Θράκης, στην μνήμη του 1.500.000  θυμάτων της Γενοκτονίας του 1915 και στη συνέχεια καταθέσεις στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς της πόλης μας, στο μνημείο των Ηρώων της Ξάνθης.

Την ίδια ημέρα στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική εκδήλωση στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπναποθήκη Π), με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Ιωάννη Μάζη, Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρο του Τμήματος Τουρκικών σπουδών και σύγχρονων Ασιατικών σπουδών με Θέμα: ΑΡΜΕΝΙΑ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ: πιθανές γεωπολιτικές εξελίξεις στον Ν. Καύκασο.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει σύντομη μουσική παρέμβαση από την Βασιλική Τσιακιρούδη, μαθήτρια της Ριπσιμέ Τανιελιάν, η οποία θα ερμηνεύσει κομμάτια του Κομιτάς με την συνοδεία στο πιάνο από την Αναστασία Βαφειάδου,καθηγήτρια του ωδείου «Εύφωνον».

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας–Θράκης.

Την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου από τις 9.30 έως τις 13.30, με πρωτοβουλία του Αρμενικού Σταυρού Ελέους Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα της Αρμενικής κοινότητας (Αγίου Ελευθερίου 54) από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Νοσοκομείου Ξάνθης. «Η προσφορά αίματος στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι είναι μια συμβολική πράξη αγάπης. Στον θάνατο και στον όλεθρο απαντάμε με την ζωή και την ελπίδα», σημειώνουν η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και η Αρμενική Κοινότητα της Ξάνθης που συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …