Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαντί με ρεβύθια και φουντούκια

Μαντί με ρεβύθια και φουντούκια

1

Για το φύλλο

-200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-ελάχιστο αλάτι

Για τη γέμιση

-2 φλιτζ. τσαγιού βρασμένα ρεβύθια, πολτοποιημένα

-1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

-4 κουτ. σούπας λάδι και χωριστά για το άλειμμα

-1 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο

-2/3 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια τριμμένα

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο με λίγο χλιαρό νερό, να γίνει μια μέτρια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια (αν είναι πολύ σφιχτή, δεν ανοίγει εύκολα το φύλλο). Την αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί. Αν δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στον παραδοσιακό τρόπο ανοίγματος του φύλλου, πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και απλώνουμε τη ζύμη, ανοίγοντάς την σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε με τον πλάστη, χωρίς να την τυλίγουμε. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 4 εκατοστών και ξανακόβουμε να γίνουν ορθογώνια κομμάτια 4×3 εκατοστά.

Γέμιση: Βάζουμε το λάδι σε τηγανάκι και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Το ρίχνουμε στα πολτοποιημένα ρεβίθια μαζί με τα φουντούκια, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε να γίνει μια πηχτή μάζα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Σε κάθε ορθογώνιο κομμάτι φύλλου βάζουμε 1 κουτ. γλυκού από τη γέμιση και τσιμπάμε τις άκρες να κλείσουν σαν βαρκούλα, αφήνοντας μόνο λίγο κενό στο κέντρο.

Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και αραδιάζουμε τα μαντί. Τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.  Μπορούμε να τα σερβίρουμε περιχυμένα με μια απλή σάλτσα ντομάτας. Είναι τραγανά και νόστιμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …