Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο

Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο

0

230 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ψιλές ροδέλες

200 γρ. τόνος σε βαζάκι

5 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 κουταλιές της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος

2 καρότα, στον ατμό ή βρασμένα, σε ροδέλες

1 πατάτα, στον ατμό ή βρασμένη, σε κύβους

150 γρ. φουντίτσες μπρόκολου, στον ατμό ή βρασμένες

1 κουτ. σούπας κάππαρη

1 κουτ. της σούπας κρίταμο

Για το ντρέσινγκ

10 ml λεμόνι

50 ml ελαιόλαδο

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε, σε άφθονο κρύο νερό, τα φασόλια και τα βράζουμε για 5′ – 10′. Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε ακριβώς το ίδιο, αφήνοντάς τα να βράσουν για άλλα 20′. Με τον τρόπο αυτό δεν θα λιώσουν τα φασόλια στο βράσιμο. Τα σουρώνουμε.

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και την πατάτα σε κύβους. Σουρώνουμε τον τόνο και τον σπάμε σε μικρότερα κομμάτια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα φασόλια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το κρίταμο, την κάππαρη και, τέλος, τον τόνο.

Για το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολάκι τον χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…