Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κατέβασαν ρολά σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Ξάνθη  

Κατέβασαν ρολά σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Ξάνθη  

0

Ζητούν να ανασταλούν τα νέα μέτρα που αποκλείουν τους ανεμβολίαστους  – Επέδωσαν ψήφισμα στην περιφέρεια

 

Δ. Τριανταφυλλίδης: «Μας αναγκάζουν να δουλεύουμε μόνο με εμβολιασμένους…Κινδυνεύουν τα πρακτορεία μας.  Έχουμε πτώση τζίρου»

 

Κατέβασαν ρολά την Τετάρτη τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Ξάνθη, συμμετέχοντας στην στάση εργασίας που κήρυξε το σωματείο τους που  εκπροσωπεί τα πρακτορεία της Ξάνθης και της Ροδόπης. Όπως ανέφερε  στο «Ε» ο κ. Τριανταφυλλίδης Δημήτρης μέλος του σωματείου, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Ξάνθη,  η κινητοποίηση είναι πανελλαδική και έχει χαρακτήρα προειδοποιητικό, δεδομένου ότι τα νέα μέτρα πλήττουν βάναυσα τα πρακτορεία μειώνοντας κατά πολύ τους τζίρους τους και θέτοντας θέμα βιωσιμότητας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης  επιδόθηκε ψήφισμα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία του στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ τοπικά το ψήφισμα επιδόθηκε από το σωματείο στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Δ. Τριανταφυλλίδης: «Μας αναγκάζουν να δουλεύουμε μόνο με εμβολιασμένους…Κινδυνεύουν τα πρακτορεία»

‘Όπως ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης με τα νέα μέτρα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ πρέπει να δέχονται μόνο εμβολιασμένους ενώ παλαιότερα με rapid test δέχονταν και ανεμβολίαστους.: «Πρώτα κάναμε τους ελέγχους όπως μας είχαν πει και με rapid όπως όλα τα εμπορικά καταστήματα. Τώρα σε μας επιβάλλουν να δεχόμαστε μόνο εμβολιασμένους. Μας εξαιρούν από ότι ισχύει για όλα τα εμπορικά.  Αυτόματα έχουμε πτώση του τζίρου μας», επισημαίνει ο κ. Τριανταφυλλίδης προσθέτοντας ότι η μείωση του τζίρου τους ήταν περίπου στο 30% μετά το lockdown και τώρα με αυτά τα μέτρα, υπολογίζουν ότι θα έχουν ακόμη  30%! «Αυτό θέτει σε κίνδυνο τα πρακτορεία. Σίγουρα θα έχουμε λουκέτα, γιατί αρκετοί συνάδελφοι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

Ζητούν αναστολή του μέτρου για τους ανεμβολίαστους και ένταξή τους σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Αναφερόμενος στα αιτήματα που αναφέρονται στο ψήφισμα ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε πως εκτός από την αναστολή του μέτρου με την απαγόρευση των ανεμβολίαστων στα πρακτορεία ζητούν και να συμπεριληφθούν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τον εξοπλισμό και τις πάγιες ανάγκες τους.

32 πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Ξάνθη – Φόβοι για αύξηση του διαδικτυακού «τζόγου»

Να σημειώσουμε ότι στην Ξάνθη υπάρχουν 32 πρακτορεία ΟΠΑΠ και στην Ροδόπη 21. Πανελλαδικά, είναι 4000 τα πρακτορεία και σ’ αυτά εργάζονται πάνω από 20.000 εργαζόμενοι. Ένα ακόμη πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι ο λεγόμενος διαδικτυακός «τζόγος» που γιγαντώθηκε μέσα στην πανδημία καθώς ο κόσμος δεν μπορούσε να βγει λόγω του lockdown. Αυτό φοβούνται ότι θα συμβεί και τώρα που αποκλείεται ένα μέρος του πληθυσμού από τα πρακτορεία και θεωρείται πολύ πιθανό να στραφεί στον διαδικτυακό  «τζόγο». Στα πρακτορεία είχε  επιβληθεί ένα πολύμηνο lockdown και μάλιστα χωρίς κανένα εναλλακτικό τρόπο εργασίας όπως ckick away, click in shop κλπ. Παρόλα αυτά όπως υποστηρίζουν οι πράκτορες ήταν οι λιγότερο ευνοημένοι από όλες τις βοήθειες που έδωσε το κράτος καθώς στην αρχή δεν ελάμβαναν ούτε επιστρεπτέα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…