Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ιστορία και Πολιτισμός Βόρειας και Ανατολικής Θράκης στο μάθημα του Θ. Μουσόπουλου

Ιστορία και Πολιτισμός Βόρειας και Ανατολικής Θράκης στο μάθημα του Θ. Μουσόπουλου

0

Την Τρίτη στο Λύκειο των Ελληνίδων

 

Στα δωρεάν μαθήματα που πραγματοποιούνται για τα θέματα Ιστορίας και Πολιτισμού στο Λύκειο των Ελληνίδων, με διδάσκοντα τον Θανάση Μουσόπουλο, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 6 μμ, η θεματική θα είναι: «Ιστορία και Πολιτισμός Βόρειας και Ανατολικής Θράκης».

Όπως σημειώνει ο διδάσκων σχετικά: «Η Θράκη σύμφωνα με τους ιστορικούς και τους γεωγράφους της αρχαιότητας, ήταν η χώρα που βρισκόταν ανάμεσα στο Δούναβη ποταμό και το Αιγαίο Πέλαγος. Τα ακριβή όρια είναι συγκεχυμένα. Ο Θουκυδίδης αναφέρει ως Θράκη την περιοχή που βρισκόταν μεταξύ του Αίμου, Προποντίδας, Αιγαίου και Στρυμόνα ποταμού (Θουκυδίδης Β 97). Από την εποχή του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου το όριο της Θράκης προς Δυσμάς έγινε ο Νέστος ποταμός. Οι Θράκες φυλετικά ανήκουν στους ινδοευρωπαίους. Κατά τα προϊστορικά χρόνια είχαν διασκορπιστεί στο μεγαλύτερο μέρος του Αίμου και Θράκες έποικοι ζούσαν στη Νότιο Ελλάδα και σε διάφορα νησιά του Αιγαίου.

Θα παρουσιάσουμε συνοπτικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Βόρειας Θράκης / Ανατολικής Ρωμυλίας και Ανατολικής Θράκης. Θα καταλήξουμε με την άδικη και ανιστόρητη τριχοτόμηση της Θράκης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδή

Ένα κινηματογραφικό διάβασμα του 1821 και ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Βασίλη Ασημομύτη &nbs…