Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά «Μπαίνει στο αυλάκι» της δημοπράτησης το Αρδευτικό της Ξάνθης

«Μπαίνει στο αυλάκι» της δημοπράτησης το Αρδευτικό της Ξάνθης

0

Το ανακοίνωσε ο υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη 29 Ιουλίου στους Τοξότες του Δήμου Τοπείρου

 

 

Το πρώτο έργο του ΥΠΑΑΤ μέσω ΣΔΙΤ με προϋπολογισμό στα 176 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

  

Σε τροχιά δημοπράτησης μπαίνει το αρδευτικό έργο της Ξάνθης, το μεγαλύτερο έργο του νομού μας αλλά και το πιο πολύπαθο! Το εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός που περιόδευσε σε βιομηχανίες της Ξάνθης το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουλίου αλλά και στους Τοξότες του Δήμου Τοπείρου για να εξαγγείλει την (επαν)εκκίνηση του εμβληματικού έργου.

Το πρώτο έργο του ΥΠΑΑΤ μέσω ΣΔΙΤ – Με προϋπολογισμό 176 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε» το έργο θα ξεκινήσει από τους Τοξότες και με υπόγεια δίκτυα θα μεταφέρει νερό του Νέστου σ’ όλη την πεδιάδα του νομού φτάνοντας μέχρι την Μάνδρα του Δήμου Αβδήρων. Πρόκειται για το πρώτο έργο του ΥΠΑΑΤ που θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που θα αναδειχθεί μέσω της δημοπρασίας. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 176 εκ. ευρώ και πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Χρονοδιάγραμμα έναρξης κατασκευής: «Το πολύ σε 2 χρόνια», το προσδιόρισε ο Υπουργός

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο μετά από σχετική του ερώτηση, έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση της τεχνικής μελέτης και βρίσκεται στην Επιτροπή Αξιολόγησης  της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου. Η επομένη φάση είναι η δημοπράτηση. Μάλιστα το χρονοδιάγραμμα που έθεσε για να ξεκινήσει το έργο είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το πολύ, όπως είπε χαρακτηριστικά. Όπως σημείωσε ο υπουργός το έργο είναι στις προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ αναγνωρίζοντας την σημασία του για τον αγροτικό κόσμο της Ξάνθης , την πρωτογενή παραγωγή και την υπεραξία της στην  τοπική οικονομία.

Να σημειώσουμε ότι τον υπουργό συνόδευαν εκτός από τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης και ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου.

 

*φωτογραφίες enanews.gr

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ Σώμα Στρατού τίμησε τον προστάτη Άγιο Γεώργιο στο Στρατόπεδο «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ»

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στο Πετροχώρι, ενώ ολοκληρώθηκε με έ…