Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ελ. Ζερενίδη: Όπου υπάρχει ένα «θέλω», υπάρχει και ένα «μπορώ»

Ελ. Ζερενίδη: Όπου υπάρχει ένα «θέλω», υπάρχει και ένα «μπορώ»

0

Η 14χρονη πρωταθλήτρια του Τae Kwo Do βραβεύτηκε από τον δήμαρχο Ξάνθης για την προσπάθεια και τη διάκρισή της

 

Ο προπονητής της αναφέρθηκε στην αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά που απαιτήθηκαν για να φτάσει στην κορύφη

 

Χρύσα Κιατίπη

 

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής,16 Ιουλίου ο δήμαρχος Ξάνθης προέβη σε βραβεύσεις αθλητών από την Ξάνθη που διακρίθηκαν, προκειμένου να αναδείξει την επιβράβευση του δήμου, αλλά και την αναγνώριση της προσφορά τους.

Από το δήμο Ξάνθης, λοιπόν, πρώτη βραβεύτηκε η 14χρονη Έλενα Ζερενίδη στην κατηγορία Τae Kwon Do, συμπληρώνοντας το καλό σερί των εμφανίσεων και επιτυχιών καταλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά το χρυσό μετάλλιο, αφού την πρωτιά είχε κατακτήσει η νεαρή κοπέλα και πριν δύο χρόνια ως Πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Ο προπονητής της  νεαρής κοπέλας, κ.Χρηστίδης ιδιαίτερα συγκινημένος με τις πολύ υψηλές επιδόσεις που σημείωσε η μαθήτριά του στο πλαίσιο της βράβευσής της σημείωσε: «Είμαστε ο Αθλητικός Σύλλογος «Ορέστης Βασίλης» Ξάνθης. Δραστηριοποιούμαστε στην πόλη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εκ των οποίων τα δέκα χρόνια ο Σύλλογός μας στελεχώνει εθνικές ομάδες σε επίπεδο εφήβων και παίδων-κορασίδων. Επίσης, η παρουσία μας έγινε  ιδιαίτερα αισθητή στην Προολυμπιακή ομάδα στο Μεξικό 2010,στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κινεζική Ταϊπέι 2013 με αποκορύφωμα αυτών των διακρίσεων τις δύο ευρωπαϊκές νίκες πέρυσι και πρόπερσι στην Βαλένθια της Ισπανίας.

 

Έφερε στην Ξάνθη… χρυσό με σκληρή δουλειά

Στη συνέχεια ο κ.Χρηστίδης με δάκρυα στα μάτια, υπερήφανος για τη μαθήτριά του ,τόνισε: «Ο αγώνας του αθλητισμού απαιτεί αγώνα και κόπο κάτω από ένα προπονητικό καθεστώς. Ξεκινώντας από την προχθεσινή επιτυχία, λόγος γίνεται για μία Πανελλήνια διοργάνωση από την ελληνική ομοσπονδία Tae Kwon Do στο ολυμπιακό άθλημα. Στις 25 Ιουλίου αναμένεται ο αγώνας με την Φανή Τζέλη στα 57 κιλά. Η Ελένη κατάφερε μετά από στερήσεις και σκληρή δουλεία να ανεβεί στο πρώτο σκαλί και να πάρει την πρόκριση για την εθνική ομάδα παίδων μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην Χαλκίδα. Ακολουθεί στις 25 Αυγούστου η συμμετοχή της μικρής μας πρωταθλήτριας στο Ταλίν της Εσθονίας με την εθνική ομάδα παίδων-κορασίδων»

 

Το βλέμμα στο πανευρωπαϊκό του Αυγούστου για τη νεαρή πρωταθλήτρια

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, την δική της «κατάθεση» αγωνιστικών βιωμάτων παρέδωσε η Ελένη Ζερενίδη: «Η φετινή και η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στην Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη αγωνιστική επαφή μετά από καιρό. Ο επόμενος στόχος μου είναι το Πανευρωπαϊκό στις 25 Αυγούστου».

Τέλος, η νεαρή μαθήτρια-πρωταθλήτρια έδωσε το δικό της μήνυμα τόσο στους συνομηλίκους της όσο και σε όλο τον κόσμο: «Μέτρο υπάρχει παντού, αντλώ από παντού στήριξη και τα καλά αποτελέσματα με ωθούν να συνεχίσω να προσπαθώ. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, όλα απαιτούν προσπάθεια και κόπο. Άλλωστε, όπου υπάρχει ένα ‘’θέλω’’ υπάρχει κι ένα ‘’μπορώ’’».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…