Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκίνησαν οι εκπαιδεύσεις στη χρήση απινιδωτών από τον Ερυθρό Σταυρό

Ξεκίνησαν οι εκπαιδεύσεις στη χρήση απινιδωτών από τον Ερυθρό Σταυρό

0

«Μάθημα» χθες στο Δημαρχείο, που διαθέτει απινιδωτή και εξοπλισμό πρώτων βοηθειών

 

Όλοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σεεκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών, σημειώνει στο «Ε» ο εκπαιδευτής και διασώστης Σεκή Μεμέτ Αλή

 

Θεοδώρα Βαϊντερλή

Μετά τη διανομή των απινιδωτών στους κλειστούς και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους της Ξάνθης, ο Ερυθρός Σταυρός σε συνεννόηση με το δήμο Ξάνθης, ξεκίνησε την εκπαίδευση των αρμόδιων στη χρήση τους.

Την Παρασκευή έλαβε χώρα η εκπαίδευση στη χρήση του απινιδωτή που θα βρίσκεται στο δημαρχείο Ξάνθης για την εξυπηρέτηση του προσωπικού, αλλά και για κάθε περιστατικό που μπορεί να συμβεί στο κέντρο της πόλης.

Οι ερυθροσταυρίτες με την εξειδικευμένη εμπειρία τους αναλαμβάνουν την εκπαίδευση στην χρήση των απινιδωτών και των μέσων προστασίας, όπως μας ενημέρωσε και ο κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή, ο οποίος είναι διασώστης αλλά και εκπαιδευτής εκπαιδευτών στις πρώτες βοήθειες.

Όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος, η εκπαίδευση των αθλητικών συλλόγων αλλά και των εκπροσώπων τους έχει ήδη ξεκινήσει. Η πρώτη εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Αμοιρίδειο, με τη συμμετοχή των αρμοδίων από την πλευρά του Λεύκιππου που ανέλαβε την υποστήριξη του χώρου, αλλά και από το δήμο Ξάνθης. Οι εκπαιδευόμενοι λάβουν γνώσεις για τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης , την τοποθέτηση στη θέση ανάνηψης και την απόφραξη των αεροφόρων οδών.

Ο κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή σημείωσε ακόμη ότι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού, ενώ εάν κάποιος επιθυμεί μετά από δήλωση του, μπορεί να το παρακολουθήσει εξ αποστάσεως μέσω e- learning. Ακόμα αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για κάθε πολίτη, ο οποίος ενδιαφέρεται. Μπορεί να εκδηλώσει κανείς ενδιαφέρον στέλνοντας απλά ένα e- mail στον Ερυθρό Σταυρό. Διευκρινίζεται επίσης πως η πιστοποίηση των συμμετεχόντων διαρκεί για έξι χρόνια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…