Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγουν σήμερα υπαίθριοι παιδότοποι, λούνα παρκ και υπηρεσίες μασάζ

Ανοίγουν σήμερα υπαίθριοι παιδότοποι, λούνα παρκ και υπηρεσίες μασάζ

0

Προχωρά σταδιακά η άρση των μέτρων

 

Από 1/7 θα επιτρέπεται η λειτουργία των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών

 

Νέα άρση μέτρων τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα μετά την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για κλειστούς κινηματογράφους, παιδότοπους, λούνα πάρκ και υπηρεσίες μασάζ.

Την επανεκκίνηση των επιπλέον δραστηριοτήτων λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, από σήμερα, Σάββατο 19 Ιουνίου προβλέπεται:

-Λειτουργία των εμποροπανηγύρεων με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών. Εξαιρείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης ενός (1) μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με ελαφρά χωρίσματα.

-Επανέναρξη λειτουργίας παιδοτόπων σε υπαίθριο χώρο με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και ενηλίκους πελάτες  σε όλα τα σημεία.

-Επαναλειτουργία Luna Parks, με προϋποθέσεις: 1) Αποστάσεις τουλάχιστον 4 μέτρων μεταξύ των μηχανημάτων, έτσι ώστε να υπάρχουν μεγάλοι διάδρομοι κυκλοφορίας. 2) Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για εργαζόμενους και πελάτες. 3) Διαθεσιμότητα αντισηπτικού στην είσοδο κάθε παιχνιδιού. 4) Μετά το πέρας κάθε κύκλου παιχνιδιού απολύμανση όλων των σημείων επαφής των παικτών με το παιχνίδι. 5) Δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους παίκτες. 6) Απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών. 7) Διαγραμμίσεις για την τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρου απόστασης όπου υπάρχει ουρά αναμονής. 8) Διαρκής υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων προστασίας / υγιεινής από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης. 9) Αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με αυξημένη ζήτηση, με ευθύνη του επιχειρηματία.

-Επαναλειτουργία των Υπηρεσιών Ευεξίας δεδομένου ότι πρόκειται για δραστηριότητες υποστηρικτικές του τουρισμού και είναι απαραίτητο να ανοίξουν παράλληλα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες ευεξίας που είναι ήδη σε κανονική λειτουργία με τις κάτωθι υπηρεσίες: Υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών,  Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών, Υπηρεσίες μασάζ.

 

1η Ιουλίου ανοίγουν με περιορισμούς οι χειμερινοί κινηματογράφοι

Επίσης, σε θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού, τα μέλη της Επιτροπής  τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ:

-Της λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών (κινηματογράφων 12μηνης λειτουργίας) από 1 Ιουλίου με το 50% της δυναμικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης. Σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA.

-Της δυνατότητας κατά τη διάρκεια των προβών/γυρισμάτων, παραστάσεων και συναυλιών, οι μουσικοί των εγχόρδων, ακολουθώντας το παράδειγμα των ορχηστρών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, να μπορούν να έχουν απόσταση μεταξύ τους 1 μέτρο, φορώντας τη μάσκα τους και χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του αναλόγιο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσκαιρη αποσυμφόρηση στο νοσοκομείο Ξάνθης

Μετά από την …φουρτούνα των προηγούμενων εβδομάδων βελτιώνεται η εικόνα – Λιγότερες προσελ…