Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρόταση Ζεϊμπέκ για ένταξη του ΓΝΞ στον κατάλογο των άγονων της ΥΠΕ

Πρόταση Ζεϊμπέκ για ένταξη του ΓΝΞ στον κατάλογο των άγονων της ΥΠΕ

0

Ο αν. υπουργός Υγείας απάντησε στις ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την κατάρρευση του Νοσοκομείου Ξάνθης

 

Τόνισε ότι δε θα υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο, αλλά δεν προχώρησε σε δεσμεύσεις για δράσεις και πρωτοβουλίες

 

Στην ερώτηση του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Ξάνθης απάντησε την Παρασκευή, από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης, Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην πρωτολογία του, αναφέρθηκε στην αδυναμία λειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου από την αρχή της χρονιάς, στις ελλείψεις αναισθησιολόγων που καθιστούν αδύνατη την διεξαγωγή χειρουργείων και συνολικά τις ελλείψεις σε άλλες ειδικότητες, που έχουν ως αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να λειτουργεί με το 60% του δυναμικού του.

 

Κ.Ζεϊμπέκ: «Η Κυβέρνηση ‘’αδιαφορεί’’ γιατί θέλει να μετατρέψει το ΕΣΥ σε ιδιωτικό»-Κ.Κοντοζαμάνης: «Αναστολή λειτουργίας ΜΕΘ για λόγους ασφάλειας»

Ο κ. Ζεϊμπέκ τόνισε ότι είναι πολιτική της Κυβέρνησης να αφήσει το Νοσοκομείο στο έλεος του, προκειμένου να επιτύχει το σχέδιό της για μετατροπή του ΕΣΥ σε ιδιωτικό και υποβάθμιση των περιφερειακών δημόσιων νοσοκομείων.

Στον αντίποδα,ο κ. Κοντοζαμάνης, , κατηγόρησε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση του ΓΝ Ξάνθης, ενώ παραδέχθηκε ότι το Νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο, χωρίς να δεσμευτεί σε συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων. Για το ζήτημα της ΜΕΘ, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η αναστολή λειτουργίας της έγινε για λόγους ασφαλείας΄.

 

Ο βουλευτής τόνισε την προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην διευθέτηση ζητημάτων οικονομίας και προσωπικού

Στην δευτερολογία του ο Βουλευτής, απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Κοντοζαμάνη, έκανε μνεία στις δράσεις που υλοποιήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τις «τουλάχιστον 20 προσλήψεις ειδικοτήτων, την τακτοποίηση των οικονομικών του Νοσοκομείου από την προηγούμενη Διοίκηση, η οποία αποπλήρωσε χρέος 4,5 εκατομμύριων ευρώ και  την εξασφάλιση των πιστώσεων για τον Μαγνητικό από το ΠΔΕ 2018 -προμήθεια, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ και της τωρινής Διοίκησης του Νοσοκομείου». Παράλληλα, καυτηρίασε το γεγονός ότι ο Υπουργός δεν έδωσε νούμερα προσλήψεων και δεν δεσμεύτηκε  για νέες προσλήψεις. Μάλιστα, επισήμανε τον κίνδυνο παύσης χειρουργείων, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων , γεγονός που θα δημιουργήσει ντόμινο και ασφυκτικές πιέσεις και στα νοσοκομεία όμορων νομών.

 

Κ.Ζεϊμπέκ: «Το Νοσοκομείο πρέπει να ενταχθεί στον κατάλογο των άγονων της ΥΠΕ»

Κλείνοντας, πρότεινε την ένταξη του Νοσοκομείου στον κατάλογο των άγονων της ΥΠΕ, την θέσπιση μισθολογικών κινήτρων, φοροελαφρύνσεων, επιδόματος παραμεθορίου και επιδότησης ενοικίου, προκειμένου να καταστεί το ΓΝ Ξάνθης περισσότερο επιλέξιμο από τους ιατρούς, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος μακροπρόθεσμης επίλυσης του προβλήματος.

Απαντώντας, ο κ. Κοντοζαμάνης χωρίς να προβεί σε  κάποια συγκεκριμένη δέσμευση για προσλήψεις, ανέφερε ότι θα εξεταστεί η παροχή κινήτρων για τους ιατρούς που θα επιλέξουν το Νοσοκομείο της περιοχής και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι το ΓΝ Ξάνθης δεν θα υποβαθμιστεί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…