Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μ. Μπαράν: Απορρόφηση λοιπού επικουρικού προσωπικού για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Ξάνθης

Μ. Μπαράν: Απορρόφηση λοιπού επικουρικού προσωπικού για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Ξάνθης

0

Επερώτηση του βουλευτή ΚΙΝΑΛ στον υπουργό Εσωτερικών για την επιτακτική ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΚΑΒ

 

Από τις αρχές Μαΐου εντοπίζονται ελλείψεις: Αδυναμία μεταφοράς ασθενών με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με απότοκο τη μίσθωση ιδιωτικών ασθενοφόρων

 

Με αφορμή τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε αυξημένη κλίμακα από τον Μάιο, όσον αφορά την στελέχωση του ΕΚΑΒ, ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν υπέβαλε ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών, κ.Βορίδη.

Ειδικότερα μνημόνευσε: «Το τελευταίο διάστημα, εκτός των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Ξάνθης, ήρθε να προστεθεί και η αδυναμία μεταφοράς ασθενών με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε όσα εξιτήρια ασθενών κρίνεται απαραίτητο, καθώς και στις περιπτώσεις επανεξέτασης ασθενών, λόγω έλλειψης προσωπικού. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους συμπολίτες μας στη μίσθωση ασθενοφόρων ιδιωτικής επιχείρησης  για τη μεταφορά του ασθενή, πληρώνοντας υπέρογκα ποσά. Τα ανωτέρω αποτελούν μια παγιωμένη κατάσταση από τις αρχές Μαΐου, με αποτέλεσμα την αναγκαστική αποχή από  υπηρεσίες που δεν θεωρούνται ως υψηλού κινδύνου. Βέβαια, το ήδη υπάρχον πλήρωμα του ΕΚΑΒ καταβάλει από την πλευρά του υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τα έκτακτα περιστατικά, καθώς και τα περιστατικά covid που χρειάζονται ειδικές συνθήκες και πρωτόκολλά απολύμανση.

Επιπροσθέτως, να τονίσω πως από τις 13 Μαΐου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της 4ης ΥΠΕ οι πίνακες κατάταξης, λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού, έτους 2021 Β Φάση. Στην κατηγορία ΔΕ, υφίσταται και κατηγορία  “Πληρωμάτων Ασθενοφόρων” EKAB Tομέα Ξάνθης, με αποτέλεσμα να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό και να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα χωρίς να δυσχεραίνεται άλλο η ζωή των ασθενών».

Με βάση τα παραπάνω ρώτησε τον υπουργού αν η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση του λοιπού επικουρικού προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ξάνθης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…