Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης διεκδικεί να παραμείνει δημοτικός ο ΦΛΟΙΣΒΟΣ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης διεκδικεί να παραμείνει δημοτικός ο ΦΛΟΙΣΒΟΣ

0

Μετά την απόφαση της ΤΙΕΔΑ να δρομολογήσει διαγωνισμό για την εκμίσθωση από ιδιώτη

 

Ηχηρή χαρακτηρίζεται η παρέμβαση από την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης για το θέμα που αφορά το μέλλον του δημοτικού,  θερινού κινηματογράφου «Φλοίσβου», που προέκυψε πριν λίγες μέρες. Ειδικότερα, η ΤΙΕΔΑ αποφάσισε να δρομολογήσει τις εξελίξεις για την προκήρυξη διαγωνισμού από τον οποίο θα προκύψει ιδιώτης που θα αναπλάσει, θα νοικιάσει και θα εκμεταλλευτεί το χώρο.

Είχε προηγηθεί επιστολή επαγγελματία της πόλης, ο οποίος παρουσίασε το επιχειρηματικό του πλάνο για την αξιοποίηση του χώρου, με σειρά παρεμβάσεων που προτίθεται να πραγματοποιήσει. Συζητώντας το θέμα, τα μέλη του ΔΣ της ΤΙΕΔΑ που ήταν παρόντα, αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν τον πρόεδρο, Βασίλη Δέλκο να έρθει σε συνεννόηση με δικηγόρο, ώστε να συνταχθεί κείμενο δημοπράτησης του χώρου, προς κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.

Αντιδρώντας, η Κινηματογραφική Λέσχη, τονίζει: «Η συνέχιση της λειτουργίας του Φλοίσβου από την ΚΛΑ θα είναι αποδοτικότερη απ’ ότι από τη μίσθωσή του σε ιδιώτη. Άλλωστε η υπεραξία που δημιούργησε η ΚΛΑ όλα αυτά τα χρόνια σε ένα τεμαχίδιο του οικοπέδου της γιορτής κρασιού είναι μη απαλλοτριώσιμη», ενώ ζητά  από τη δημοτική αρχή να αντιληφθεί το άτοπον της πράξης των διοικούντων την ΤΙΕΔΑ και να αναιρέσει αυτήν την κίνηση.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…