Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Δύο προσλήψεις στην Π.Ε. Ξάνθης

Δύο προσλήψεις στην Π.Ε. Ξάνθης

0

13 συνολικά προσλήψεις στην ΑΜΘ

 

Υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό

 

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ανακοίνωσε  την πρόσληψη, συνολικά δεκατριών (13) ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, λόγω άμεσης ανάγκης λήψης προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού (Covid 19) εξαιτίας σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας, σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Αναλυτικά οι θέσεις

Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
Περιφέρεια ΑΜΘ (Έδρα) Κομοτηνή ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ έως 31-10-2021 1
Περιφέρεια ΑΜΘ (Έδρα) Κομοτηνή ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ έως 31-10-2021 1
Περιφέρεια ΑΜΘ (Έδρα) Κομοτηνή ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ έως 31-10-2021 1
Περιφέρεια ΑΜΘ (Έδρα) Κομοτηνή ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ έως 31-10-2021 1
Περιφέρεια ΑΜΘ (ΠΕ Ροδόπης) Κομοτηνή ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ έως 31-10-2021 1
Περιφέρεια ΑΜΘ (ΠΕ Ροδόπης) Κομοτηνή ΤΕ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ έως 31-10-2021 1
Περιφέρεια ΑΜΘ (ΠΕ Ροδόπης) Κομοτηνή ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ έως 31-10-2021 1
Περιφερειακή Ενότητα Έβρου Αλεξ/πολη ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ έως 31-10-2021 2
Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης Ξάνθη ΤΕ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ έως 31-10-2021 1
Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης Ξάνθη ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ έως 31-10-2021 1
Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας Καβάλα ΤΕ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ έως 31-10-2021 1
Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας Καβάλα ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ έως 31-10-2021 1

 

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

 

1 θέση εργασίας σε εταιρεία του νομού

Μεγάλη εταιρεία του νομού ζητά να προσλάβει :Άτομο για θέση εργασίας με ειδικότητα Τεχνικός – Μηχανικός Τσιγαροποίησης, με τα παρακάτω κριτήρια:

  • Ολοκληρωμένη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Απόφοιτος Τεχνικής Εκπαίδευσης
  • Βασική γνώση Αγγλικών, προφορικά και γραπτά
  • Βασική γνώση συστημάτων διαχείρισης πληροφοριών (πχ. Excel)
  • 8-12 μήνες εργασιακής εμπειρίας ως Χειριστής Παραγωγής
  • Δεξιότητα ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων
  • Εκδήλωση ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2541026991 – 5 (110) και email αποστολής βιογραφικών: martha.egonidou@jti.com

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για 3.500 θέσεις

 

Ποιους αφορά

Πρόκειται για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων 22-29 ετών του ΟΑΕΔ

 

Μέχρι και την Τρίτη 20 Απριλίου έχουν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά3.500 εγγεγραμμένους ανέργους.

Πρόκειται για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων 22-29 ετών του ΟΑΕΔ. Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω του προγράμματος απασχόλησης, η Διοίκηση αποφάσισε την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 € μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το 3μηνο πριν την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα 3 χρόνια.

Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και το επίδομα αδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε  την σελίδα www.oaed.gr

ΟΑΕΔ: Ποιοι οι ωφελούμενοι των 9.200 θέσεων

 

Πρόγραμμα με μισθό 830 ευρώ

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 9.200 νέες θέσεις εργασίας με κατώτατο μισθό 830€ και επιδότηση 80%

Άμεσα μπορούν να επωφεληθούν 9.200 άνεργοι μέσα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 9.200 νέες θέσεις εργασίας με κατώτατο μισθό 830 € και επιδότηση 80% για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων όλων των ηλικιών, στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου και ενισχυμένου «Προγράμματος μετατροπής της επιδότησης ανεργίας σε επιχορήγηση εργασίας μέσω της επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι του προγράμματος

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Μακροχρόνια άνεργοι δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» για τους οποίους υπολείπεται, κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους, τουλάχιστον 1 ημέρα επιδότησης.

Επισημαίνεται ότι οι άνεργοι θα πρέπει να είναι δικαιούχοι της «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» κατά την ημέρα της υπόδειξης.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι και των δύο ανωτέρω κατηγοριών κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 οφείλουν να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr

koinofelis ergasia katartisi

Στα σκαριά νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους δήμους

 

Στα »σκαριά» βρίσκεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης στους δήμους και στις περιφέρειες. Σχετικό σχέδιο είναι υπό διαμόρφωση, αν και δεν έχουν ακόμα καθορισθεί λεπτομέρειες και κυρίως, το πλήθος των θέσεων απασχόλησης.

Πάντως, το υφιστάμενο πρόγραμμα πάνω από 36.000 θέσεων κοινωφελούς απασχόλησης το οποίο λήγει εντός του τρέχοντος μήνα, προβλέπει οκτάμηνες συμβάσεις με αμοιβές στο ύψος του κατώτατου μισθού.

Πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών άναψε πράσινο φως για την πρόσληψη 1.227 εποχικών υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) σε Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει η αυλαία των εποχικών προσλήψεων για την κάλυψη αναγκών των ΟΤΑ της θερινής περιόδου. Οι δήμοι διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για την μη συνέχιση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας μέσω του οποίου εργάζονται 55.000 υπάλληλοι για οκτώ μήνες σε όλους τους δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας. Στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης τονίζουν η δίμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης η οποία έχει »κλειδώσει» σε συνδυασμό με ένα νέο σχετικό πρόγραμμα δεν θα ωφελήσει μόνο τις εποχικές ανάγκες των δήμων αλλά και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ειδικά καθώς σταδιακά αυτή εξέρχεται από τα lockdown.

Η έξοδος αυτή, σε συνδυασμό με τη σταδιακή, ανά κλάδο, άρση του βασικού -έως τώρα – μέτρου στήριξης της απασχόλησης, δηλαδή των αναστολών συμβάσεων εργασίας, θα δοκιμάσει τις αντοχές των επαναλειτουργεισών και πληττόμενων επιχειρήσεων, ασκώντας πιέσεις για ενδεχόμενες μειώσεις προσωπικού.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τονίζουν τα ίδια στελέχη, θα ήταν κρίσιμο να συνεχίσει η στήριξη της προσωρινής απασχόλησης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, έτσι, γενικότερα της απασχόλησης.

 

ΟΑΕΔ: Έως τις 19/4 οι αιτήσεις για το επιδοτούμενο πρόγραμμα ψηφιακού μάρκετινγκ

 

Τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων έως 29 ετών που έχουν καταρτιστεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή έχει μηδενικό κόστος και διαχειριστικό βάρος για τις επιχειρήσεις, καθώς οι ασκούμενοι αποζημιώνονται απευθείας από τον ΟΑΕΔ, και δεν ενέχει κρατική ενίσχυση.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει απευθείας στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία, καλύπτοντας κατά 100% την αποζημίωσή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και δεν υπάρχει δέσμευση για τις επιχειρήσεις μετά το τέλος του προγράμματος.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…