Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κέντρο Αποκατάστασης για περιστατικά covid-19 ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

Κέντρο Αποκατάστασης για περιστατικά covid-19 ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

0

«Επιστρατεύονται» δύο ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής για τις ανάγκες νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό

Έρχεται ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορωνοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες και αποκατάσταση, ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξή του υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι  η φροντίδα σε έναν ασθενή με Covid είναι συνεχής, πολυεπίπεδη και δύσκολη, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο τάσσονται σε αυτή τη τεράστια «μάχη» με πρόγραμμα, και σχέδιο.

Επεσήμανε επίσης για ακόμη μια φορά, ότι ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί Κλινικές στο Ε.Σ.Υ.

«Στην Αττική αναπτύσσεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχουμε εκπονήσει. Έχουμε φτάσει τις 1.393 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, να σας θυμίσω ότι ξεκινήσαμε την πανδημία με 565. Σήμερα προστίθενται άλλες 10 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο Τζάνειο, όπως είχα ανακοινώσει, και μέχρι το Σάββατο άλλες 5 κλίνες στο Ιπποκράτειο. Έχουμε επίσης τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα στην τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι στο Ε.Σ.Υ., γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι, Διοικητές Νοσοκομείων, ΥΠΕάρχες και όλο το Υπουργείο Υγείας φυσικά», υπογράμμισε ο υπουργός.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε all Covid Νοσοκομείο και το αντίστοιχο κομμάτι της εφημερίας το παίρνει το Ερρίκος Ντυνάν, τονίζοντας ότι πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το Ωνάσειο, πρόσθεσε, καλύπτει καθημερινά τις εφημερίες των καρδιοχειρουργικών περιστατικών σε όλη τη Νότια Ελλάδα, ενώ, όπως είπε « ανακοίνωσα σήμερα ότι δύο κορυφαίοι Όμιλοι της χώρας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, δίνουν δύο Κλινικές τους πλήρως στελεχωμένες για Covid περιστατικά στην Αττική».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…