Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η πανδημία έφυγε αλλά ο κορωνοϊός μας έμεινε…αμανάτι

Η πανδημία έφυγε αλλά ο κορωνοϊός μας έμεινε…αμανάτι

0

Αυξήθηκε ο εμβολιασμός για κορωνοϊό στην Ξάνθη – Εμβόλια μόνο στο Κ.Υ. Ξάνθης και Τρίτη – Πέμπτη μόνο


Α. Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Κ.Υ Ξάνθης: «Τήρηση μέτρων και εμβόλιο. Ο κορονοϊός είναι εδώ»


Η πανδημία έληξε αλλά ο κορονοϊός μας έμεινε αμανάτι όπως φαίνεται! Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Αυξήθηκαν οι προσελεύσεις σε νοσοκομεία, οι νοσηλείες και οι θάνατοι. Η αύξηση είναι μεγαλύτερη από πέρσι την ίδια εποχή κι αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα του επιστήμονες. Όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας έτσι και τώρα η απάντηση είναι τα γνωστά σε όλους μας μέτρα προστασίας και το εμβόλιο.

Αυξήθηκε ο εμβολιασμός για κορωνοϊό στην Ξάνθη – Εμβόλια μόνο στο Κ.Υ. Ξάνθης

Την αύξηση του εμβολιασμού στην Ξάνθη μας επιβεβαιώνει η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ξάνθης (πρώην ΙΚΑ), Παπαδοπούλου Ανδρομάχη. Σημειώνεται ότι είναι  το μοναδικό εμβολιαστικό Κέντρο του νομού και λειτουργεί μόνο Τρίτη και Πέμπτη από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2.30 μ.μ. Όπως μας είπε η κα Παπαδοπούλου τα ραντεβού κλείνονται κανονικά όπως πρώτα, μέσω της πλατφόρμας του gov.gr.

«Έχει αυξηθεί ό εμβολιασμός. Κυρίως προσέρχονται άνω των 60 με σύσταση γιατρού και κατόπιν ραντεβού. Εμβολιάζονται πάνω από 100 άτομα τις δύο μέρες. Αν υπάρχει περισσότερη προσέλευση ίσως να κάνουμε και απογευματινό ή περισσότερες μέρες όπως παλαιότερα».

Α. Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Κ.Υ Ξάνθης: «Τήρηση μέτρων και εμβόλιο. Ο κορονοϊός είναι εδώ»

Όπως σημειώνει η κα Παπαδοπούλου δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τη λήξη της πανδημίας αλλά ο κορωνοϊός είναι εδώ. Κι είναι λάθος να τον υποτιμούμε. Το πως θα νοσήσει κάποιος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως από το γενετικό του υπόβαθρο αλλά και την κατάσταση της υγείας του. Γι’ αυτό και πρέπει να προσέχουμε. Να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να φοράμε μάσκα σε χώρους συνάθροισης πολύ κόσμου, κι αν νοσήσουμε να σεβόμαστε τον πλησίον μας και να αυτοπεριοριστούμε. Να το δηλώσουμε στην δουλειά μας και να τηρήσουμε την πενθήμερη καραντίνα. Να μην εκθέτουμε σε κίνδυνο άλλους. Μπορεί εμείς να νοσήσουμε ήπια αλλά για κάποιους άλλους να είναι μοιραίο. Επίσης οι άνω των 60 δεν θα πρέπει να αμελούν τον ετήσιο εμβολιασμό είτε από γρίπη είτε από κορωνοϊό. Το εμβόλιο απέδειξε ότι μας προστατεύει και θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο».


Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…