Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

0

Νέο μοντέλο
Ζούμε στην Ξάνθη ένα ιδιόρρυθμο μοντέλο πολιτικής λειτουργίας μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για το μοντέλο επίθεση-αντεπίθεση και ξανά το ίδιο.
Μέχρι πότε αυτό το «μπρα ντε φερ», άγνωστο.
Προς το παρόν επίθεση της Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί οπωσδήποτε απάντηση και το ίδιο βιολί συνεχίζεται μονότονο.
Νέο μοντέλο πολιτικής αντιπαράθεσης, νέα ήθη, νέες στρατηγικές, νέος πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Ν.Δ. και όλα όμορφα και όλοι μια καλή παρέα κατά τα λοιπά…
Γ.Δ.


Οι δύο επόμενοι
Κι αν οι δύο μονομάχοι ανταλλάσσουν άσφαιρα πυρά μεταξύ τους, οι άλλοι κρατούν χαρακτήρα.
Να, το ΚΙΝΑΛ, βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, κάπου- κάπου ξυπνά, εκτοξεύει κάποιες «έξυπνες» ατάκες ολίγον ακατανόητες και ξανασυνεχίζει τον ύπνο.
Ως προς το ηρωικό ΚΚΕ που λέει και το σύνθημα, στέλνει κατά καιρούς διάφορα κείμενα απευθείας από τον Ριζοσπάστη και έτσι ξεπληρώνει το χρέος του κι αυτό στην δημοσιοποίηση των θέσεών του.
Τώρα ως προς την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 υπάρχουν μεν, αλλά είναι σα να μην έχουν παρουσία στο νομό.
Γ.Δ.


Ποια έργα κύριε Δημαρχόπουλε;
Ο τέως δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος (προσοχή όχι ο πρώην διότι μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος), άσκησε κριτική στην σημερινή δημοτική αρχή. Αιτία της κριτικής η απουσία νέων έργων υποδομής.
Παράλληλα με την κριτική του σημειώνει πως η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν υλοποίησε τα έργα που ήταν σε εξέλιξη από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Υπάρχει όμως ένα κενό στην δήλωση Δημαρχόπουλου. Δεν αναφέρει ποια ήταν τα έργα που άφησε ο ίδιος.
Επειδή δεν το έκανε και δηλώνει πως υπάρχουν, οφείλει να τα δηλώσει.  Ένα προς ένα.
Διαφορετικά η κριτική του γίνεται έτσι για να εντυπωσιάσει και δεν στηρίζεται σε αληθινά στοιχεία.
Γ.Δ.


Τι εκπτώσεις κι αυτές;
Περίοδος εκπτώσεων στα χαρτιά.
Κι αυτό, διότι, εκπτώσεις με κλειστά μαγαζιά είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Και από πρωτοτυπίες, έχουμε το ρεκόρ.
Τέλος πάντων θεωρητικά έχουμε εκπτώσεις, στην πράξη έχουμε προβλήματα στους εμπόρους και επαγγελματίες για άλλη μια φορά.
Και μεταξύ μας τώρα, με την αλλαγή του καιρού, ποιος να βγει έξω και ποια μαγαζιά θα βρει ανοιχτά και με τι διάθεση να ψωνίσει…
-Άντε να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός ν’αλλάξουν σιγά-σιγά τα πράγματα, παντού.
Γ.Δ.


Θετικά νέα από το Νοσοκομείο
Τα νέα από το Νοσοκομείο Ξάνθης για το θέμα του κορωνοϊού είναι αισιόδοξα. Κι αυτό, γιατί οι ασθενείς στο τμήμα covid μειώθηκαν αισθητά και τα περιστατικά δεν είναι βαριά πλέον.
Τα αισιόδοξα αυτά νέα που προέρχονται από αξιόπιστη πηγή είναι τα καλύτερα των ημερών και ευχή όλων είναι να συνεχιστούν και σιγά-σιγά να μειωθεί έως εξαφανίσεως ο ιός.
Βέβαια αυτό κάποια στιγμή θα γίνει. Όμως για να υλοποιηθεί μια μέρα ενωρίτερα οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τα μέτρα προστασίας.
Από την άλλη οι εμβολιασμοί συνεχίζονται, ο χρόνος είναι υπέρ μας για ν’ανασάνουμε όλοι μετά τον ένα χρόνο περίπου δοκιμασίας.
Γ.Δ.


Το αξιοθαύμαστο ημερολόγιο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης!
Ένα εκπληκτικό ημερολόγιο φιλοτέχνησε το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης για να συμμετέχει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Μια εξαιρετική δουλειά όπου πήρε μέρος όλο το δυναμικό του, οι ερασιτέχνες χορευτές, φίλοι της παράδοσης και της ιστορίας και πνευματικοί άνθρωποι όπως ο συγγραφέας, ποιητής Θανάσης Μουσόπουλος που επιμελήθηκε τα κείμενα. Η φωτογράφηση είναι εξαιρετική από τον καταξιωμένο ταλαντούχο Ξανθιώτη φωτογράφο Γρηγόρη Λεοντιάδη και διακρίνεται η ομαδική δουλειά αλλά και η διάθεση και η προσπάθεια που καταβλήθηκε και όλα μαζί είχαν αυτό το καλαίσθητο αποτέλεσμα.  Τα σκηνικά στα οποία φωτογραφήθηκαν είναι από τον τόπο μας και είναι εμπνευσμένα από μεγάλους πίνακες ζωγραφικής, όπως αυτή με το Κρυφό Σχολειό, τον Όρκο των Φιλικών, το Λάβαρο της Επανάστασης, αλλά και την συμμετοχή ηρώων από την Θράκη στον αγώνα όπως η Δόμνα Βιζβίζη αλλά και το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης, μέσα από το οποίο αποτίεται φόρος τιμής σε όλους τους Θρακιώτες ήρωες της επανάστασης.
Με δυο λόγια επαγγελματική δουλειά από ερασιτέχνες που τίμησαν το Λύκειο Ελληνίδων και την Ξάνθη μας.
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!
Μ.Ξ.


Μάλλον άλλες οι αιτίες
Συμπολίτης επαγγελματίας, χρόνια στο κουρμπέτι, τηλεφώνησε για να διορθώσει όχι τα στοιχεία του Επιμελητηρίου ως προς τις νέες εγγραφές, αλλά τη μη σωστή ανάλυσή τους.
Μας είπε λοιπόν πως η αύξηση εγγραφών νέων επιχειρήσεων δεν είναι ακριβής ως στοιχείο. Κι αυτό, διότι η παρούσα οικονομική κατάσταση δεν το δικαιολογεί.
Μας τόνισε δε ότι οι διαγραφές φαίνονται λίγες αλλά υπάρχουν δυο στοιχεία που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη κι αυτά είναι: πρώτον η καθυστέρηση διαγραφής από αμέλεια και δεύτερον η αδυναμία επιχειρήσεων να διαγραφούν για λόγους δικούς τους ή σκοπιμότητας.
Άρα, κατέληξε, η εικόνα θα ήταν διαφορετική, και στην ουσία είναι διαφορετική όντως.
Γ.Δ.


Κι εδώ Έλληνας
Ε, λοιπόν, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στο εξωτερικό, Έλληνα θα βρεις από κάτω.
Ιδού άλλη μια επιβεβαίωση και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο.
Έτσι, ελληνικής καταγωγής (από τη Χίο) είναι ο αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της γνωστής πλέον εταιρείας Astra Zeneca που παρασκεύασε κι αυτή εμβόλιο για τον κορωνοϊό και το οποίο ήδη χρησιμοποιούν αρκετές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το ίδιο εμβόλιο θα προμηθευτεί σύντομα και η χώρα μας.
Το όνομα του νέου αυτού σε ηλικία επιστήμονα είναι Μενέλαος Πάγκαλος.
Γ.Δ.


Μια εικόνα χίλιες λέξεις
Κάθε μέρα δύο χρόνια βλέπω και διαβάζω  το πιο πάνω  από την οδό Βλαχοπούλου στην αυλή του Ε! δημοτικού σχολείου.
Το σχολείο έχει εκπαιδευτικό προσωπικό , έχει σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων, έχει όλους τους γονείς που συνοδεύουν το παιδιά τους. Τρεις φορές τον χρόνο γίνονται γενικές  ολοήμερες  της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλου του Νομού με εκατοντάδες  εκπαιδευτικούς.
Κανείς δεν ενοχλήθηκε.
Παρακαλώ τον Αστυνομικό Διευθυντή να φροντίσει για την διαγραφή αυτής της προσβολής προς το Σώμα που υπηρετεί. Τουλάχιστον αυτός.
Συμπολίτης γείτονας


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…