Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Γενναία μέτρα στήριξης ζητά η εστίαση που παραμένει σε lockdown

Γενναία μέτρα στήριξης ζητά η εστίαση που παραμένει σε lockdown

0

Σε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις της ΠΟΕΣΕ με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών συμμετείχε η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου

Οι επαγγελματίες εστίασης και καφέ προτείνουν, μεταξύ άλλων, ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης και επανεκκίνηση του κλάδου με όρους βιωσιμότητας και ασφάλειας

Δυο διαδοχικές τηλεδιασκέψεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του ΔΣ της ΠΟΕΣΕ, όπου συμμετείχε ως μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και η πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΠΕ.Ξάνθης κ.Τσιακίρογλου Μαίρη την Τρίτη 19/1/2021 με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Άδωνι Γεωργιάδη και την Τετάρτη με τον Υπουργό Οικονομίας κ.Χρήστο Σταϊκούρα και τους Γενικούς Γραμματείς Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου κ.Τριαντόπουλο και κ.Πετραλιά. Στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων τέθηκαν θέματα όπως η περαιτέρω ουσιαστική στήριξη του κλάδου με χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προβλήματα που έχουν προκύψει με το τραπεζικό σύστημα, άμεση ανάγκη ένταξης του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ, διατήρηση στήριξης για ενοίκια και μετά τον 2/2021,η βελτίωση του προγράμματος των θερμαντικών σωμάτων. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το θέμα της επανεκκίνησης του κλάδου με όρους βιωσιμότητας και ασφάλειας για όλους μας.

Σε σχέση με την τηλεδιάσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών συζητήθηκε η διαμορφωμένη κατάσταση στον κλάδο, το παρατεταμένο lockdown, η έλλειψη ρευστότητας και η στήριξη του κλάδου για την επανεκκίνηση. Ζητήθηκε χρηματοδότηση ,μείωση του ΦΠΑ στο 6%,κούρεμα και ρύθμιση των οφειλών από χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, επανένταξη στις 120 δόσεις, δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού συνδεδεμένο με το POS.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και κατάθεση των άνω προτάσεων ο κΥπουργός έκλεισε τονίζοντας: «Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του κλάδου και θα αναλάβουμε πρόσθετες πρωτοβουλίες για την στήριξη του».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…