Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

0

Υπάρχει μία αγωνία
Οι γνήσιοι φίλοι του ποδοσφαίρου, οι φίλαθλοι της Ξάνθης, είναι γεγονός πως έχουν μια απόλυτα δικαιολογημένη αγωνία για την αγαπημένη τους ομάδα.
Αγωνία για τον νέο ΑΟΞ, πως θα εμφανιστεί στην δύσκολη νέα κατηγορία της Β΄Εθνικής που πλέον θ’αγωνίζεται φέτος.
Ρωτούν να μάθουν για τους νέους ποδοσφαιριστές, ποιοι είναι, σε ποια θέση, από πού ήρθαν, εάν έχουν εμπειρία, είναι ικανοί και τόσα άλλα που ενδιαφέρουν τους ποδοσφαιρόφιλους.
Έκδηλη λοιπόν και δικαιολογημένη όλη τους η αγωνία και το ενδιαφέρον τους για την ομάδα, που πλέον με τη νέα ιδιοκτησία ξεκινάει μια αισιόδοξη προσπάθεια που όλοι εύχονται να ολοκληρωθεί με την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.
Γ.Δ.


Οι δύο όψεις
Προσλήψεις συνοριοφυλάκων, προσλήψεις νοσηλευτών, οδηγών λεωφορείων Αστικών, προσλήψεις στο Στρατό. Παντού προσλήψεις στο δημόσιο, οριζοντίως και καθέτως που τελειωμό δεν έχουν.
Από την άλλη, στον ιδιωτικό τομέα, ούτε μια επένδυση, ούτε φύλλο δεν κουνιέται.
Αγώνας γίνεται εκεί για να κρατηθούν οι επιχειρήσεις την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της πανδημίας.
Ιδού λοιπόν οι δύο όψεις του νομίσματος.
Από τη μια το δημόσιο που αντί να μειώνει το προσωπικό του το αυξάνει και από την άλλη ο ιδιωτικός τομέας που τραβάει την ανηφόρα με μύριες δυσκολίες και κινδύνους.
Κι από την άλλη οι κυβερνήσεις αντί να μειώσουν την φορολογία, άμεση και έμμεση, την αυξάνουν…
Γ.Δ.


Ο αγώνας συνεχίζεται
«Στα κάρβουνα κάθονται» όπως λέμε, οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες- επιχειρηματίες για το 12%. Όλοι περιμένουν την εξέλιξη που θα έχει το θέμα μετά τις αντιδράσεις για παραγραφή των απαιτήσεων όσων δεν κατέθεσαν Αγωγή σε δικαστήρια.
Ήδη τα Επιμελητήρια ενώνουν τις δυνάμεις τους για κοινό μέτωπο ως προς τον τρόπο που θα χειριστούν το θέμα που δημιουργήθηκε και που θεωρούν πως είναι άδικο έτσι όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ. Είναι ένα σοβαρό όντως αγκάθι που θα πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε.
Με δυο λόγια, όπως γράψαμε ήδη και αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας μας, ο αγώνας συνεχίζεται.
Γ.Δ.


Νέα θητεία
Να και μια ανανέωση την οποία γνώριζαν ήδη εδώ και καιρό οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Για την ανανέωση της θητείας όλων των αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειάς μας. Ο Χρ. Μέτιος αποφάσισε να παρατείνει τη θητεία όλων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, δηλαδή άλλον έναν χρόνο.
Παραμένουν λοιπόν στις ίδιες θέσεις τους οι χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες της περιφέρειάς μας. Έτσι, για το νομό μας, ο Νίκος Ευφραιμίδης συνεχίζει ως Αντιπεριφερειάρχης, όπως και ο Δημήτρης Γαλανόπουλος ως αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών.
-Από εμάς ευχές για παραγωγική δημιουργική θητεία.
Γ.Δ.


Θετική συμπεριφορά
Ναι στις προτάσεις, ναι στο διάλογο, ναι στο δικαίωμα να δημοσιοποιούνται αυτές οι προτάσεις που κατατίθενται από εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων.
Πρόκειται για την πεμπτουσία της δημοκρατικής λειτουργίας και ως εφημερίδα την επικροτούμε και τη στηρίζουμε διότι έτσι προοδεύουν οι κοινωνίες. Με διάλογο, συζήτηση, κατάθεση προτάσεων και ιδεών.
Βέβαια την ευθύνη αξιολόγησης των προτάσεων έχει η παράταξη που έχει την διοίκηση του δήμου. Αυτή θα κρίνει εάν κάποια από αυτά μπορούν και πρέπει να προωθηθούν άμεσα.
Όμως, είτε υλοποιηθούν όσα επιλεγούν είτε όχι, ο διάλογος, οι προτάσεις πρέπει να γίνονται. Κι αυτό, διότι όλοι στην Αυτοδιοίκηση για το καλό του δήμου αγωνίζονται, αυτόν υπηρετούν, οι προθέσεις τους είναι αγνές και διέπονται από διάθεση προσφοράς. Κι αυτά όλα είναι θετικά στοιχεία από μόνα τους κι αξιέπαινα.
Στον δήμο θα πρέπει να είναι θετικοί σ’αυτές τις προτάσεις.
Γ.Δ.


Στήριξη από την Περιφέρεια
Σε αναμονή βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας για τις ανακοινώσεις που περιμένουν από τον ίδιο τον Χρήστο Μέτιο.
Τι περιμένουν; Αυτό που υποσχέθηκε, πως η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις.
Μάλιστα αυτό, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα γίνει σύντομα και πρόκειται για μια πρωτοβουλία ενίσχυσης των επιχειρήσεων ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.
Πρόκειται για πρόγραμμα με πόρους από το ΕΣΠΑ αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, όπως και ενημέρωση ως προς το ποιες επιχειρήσεις θα ενταχθούν στην οικονομική αυτή στήριξη.
Κι αυτό, όπως ήδη έχουμε σχολιάσει, εάν ενταχθούν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, τότε θα αναλογεί στην κάθε μία λίγες εκατοντάδες ευρώ.
Γ.Δ.


Ένα αστέρι πέφτει πέφτει…
Με το σύνθημα «Αυτό το αστέρι είναι για όλους» παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο πρώτα γράμματα να σχηματίζουν ένα περίεργο αστέρι, και όπως είναι φυσικό, το νέο σήμα έγινε αντικείμενο κριτικής και συνειρμών.
Η αλήθεια είναι ότι όλα τα μαγαζιά, όταν δεν πηγαίνουν καλά κάνουν ανακαίνιση. Αλλάζουν διακόσμηση, βιτρίνα, πωλητές και κυρίως εμπόρευμα για να προσελκύσουν νέους πελάτες. Αν όμως συνεχίζεις να πουλάς το ίδιο εμπόρευμα, όσο κι αν αλλάζεις τον διάκοσμο, δεν κάνεις δουλίτσα.
Έτσι και το «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ (δεν το λέμε εμείς, ο Παππάς το είπε έτσι). Βλέπει ότι στις δημοσκοπήσεις διαρκώς κατρακυλάει, παρόλο που ο Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με θεούς και δαίμονες, και κάνει ανακαίνιση. Όμως δυστυχώς δεν αλλάζει την ουσία της πολιτικής του. Συνεχίζει να πουλάει το ίδιο «εμπόρευμα» από την εποχή του αντιμνημονιακού αγώνα. Βλέπει καταστροφή και ανικανότητα παντού, λέει όχι σε όλα (ακόμη και σε αυτά που έχει πει ναι όταν βρισκόταν στην εξουσία), καταγγέλλει τα πάντα, υιοθετεί όλα τα fake news και δεν κάνει καμία σοβαρή αντιπολιτευτική πρόταση.
Οι πολίτες όμως έχουν κουραστεί από όλα αυτά και στηρίζουν με ισχυρή εμπιστοσύνη τον πρωθυπουργό που παλεύει με πρωτοφανείς δυσχέρειες σε όλα τα πεδία.
Φαίνεται πως το αστέρι του Αλέξη Τσίπρα, που ανήλθε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το 2012, χάνει τη λάμψη του και διαγράφει μία διαρκώς πτωτική πορεία. Ίσως και μη αναστρέψιμη…
Ε.Γ.


Από τα παλιά
«Όπου δεν πίπτει ο λόγος, πίπτει η ράβδος» μας έλεγαν τα χρόνια εκείνα τα παλιά οι δάσκαλοί μας. Δηλαδή η βέργα που κοκκίνιζε τα χέρια του αδιάβαστου και απείθαρχου μαθητή.
Αυτή η τιμωρία τότε.
Σήμερα θα οδηγούνται πλέον στο αυτόφωρο όσοι παρακινούν άλλους να μην φορέσουν μάσκα εκεί που πρέπει  και έχει ορισθεί να φορούμε όλοι με σχετική απόφαση του κράτους.
Είναι όντως απορίας άξιον αυτή η ανυπακοή κάποιων, να αρνούνται την απόφαση της πολιτείας και να παριστάνουν τους ζηλωτές για ένα θέμα που άπτεται της ίδιας της υγείας τους.
Με την ίδια λογική, τότε, θα έπρεπε η Πολιτεία ν’αρνείται να προσφέρει υγειονομική περίθαλψη σε όλους αυτούς τους ψεκασμένους και ζηλωτές της άρνησης να φορέσουν μάσκα.
-Άλλη μια απόδειξη το που οδηγεί ο φανατισμός και η άγνοια.
Γ.Δ.


Η Διακομματική για την Θράκη του 1992!
Ένα ντοκουμέντο με ενδιαφέρονται στοιχεία δημοσίευσε η εφημερίδα της Κομοτηνής «Χρόνος». Πρόκειται για την λίστα των έργων που περιελάμβανε στην ατζέντα της και διεκδικούσε η Διακομματική Επιτροπή για την Θράκη του 1992! Τα περισσότερα απ’ αυτά έχουν υλοποιηθεί όπως για παράδειγμα το Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, σύνταξη κτηματολογίου και αναδασμοί ή η ολοκλήρωση του δικτύου οδικών συγκοινωνιών με προτεραιότητα τους αυτοκινητόδρομους Θεσσαλονίκης – Γέφυρας Κήπων και Αλεξανδρούπολης. Σ’ ότι αφορά το νομό μας βλέπουμε στη λίστα έργα όπως Μουσείο στα Άβδηρα , άρδευση από τον Νέστο, αποπεράτωση των Πανεπιστημιουπόλεων Κομοτηνής και Ξάνθης και οξοποίηση του λιμένα Λάγος.
2 έγιναν (Μουσείο και Πανεπιστημιούπολη στα Κιμμέρια) και 2 όχι.
Ας δούμε τι έργα θα προτείνουν οι φορείς μας σ’ αυτή την Διακομματική.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…