Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο περιφερειάρχης παρουσίασε τις αναπτυξιακές προτάσεις του για τη Θράκη στη Διακομματική

Ο περιφερειάρχης παρουσίασε τις αναπτυξιακές προτάσεις του για τη Θράκη στη Διακομματική

0

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συζήτηση ο βουλευτής Ξάνθης Σ. Τσιλιγγίρης στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας Περιφέρειας Καινοτομίας και Προόδου

 

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη Ντόρας Μπακογιάννη ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο περιφερειάρχης, στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης παρουσίασε στην Επιτροπή «το σχέδιο της διοίκησης για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας δίνοντας έμφαση σε όλα όσα διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση για τους πολίτες της περιοχής μας».

Την Τρίτη συνεδρίασαν για πρώτη φορά ξεχωριστά οι δύο ομάδες εργασίας της Επιτροπής, η πρώτη για τα αναπτυξιακά ζητήματα και η δεύτερη για θεσμικά και διασυνοριακά θέματα.

Την παρουσία του Χρήστου Μέτιου στην Επιτροπή σχολίασε και ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης σημειώνοντας «καλωσορίσαμε στη Συνεδρίαση της Διακομματικής  Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την Ανάπτυξη της Θράκης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης κ. Μέτιο. Με τον κ. Μέτιο υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Θράκης, για τα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα  και για αυτά που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε η Θράκη να αποτελέσει μια Περιφέρεια Καινοτομίας και Προόδου».

Θυμίζουμε ότι την ίδια μέρα άνοιξε και η πλατφόρμα της Διακομματικής για την υποβολή προτάσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ υποδέχτηκε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

Ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τον κ Ζαγοράκη για την αναπτυξιακή προοπτική και τον προγραμματισμό…