Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άστεγη παραμένει η προσχολική αγωγή

Άστεγη παραμένει η προσχολική αγωγή

0

Φουντώνει η δυσαρέσκεια των γονέων  – Εξώδικα από το 9ο και το 4ο νηπιαγωγείο κατά του δήμου

 

Έγγραφη δέσμευση  απ τις «Κτιριακές Υποδομές»: Έως τις 10 Οκτωβρίου οι αίθουσες προκάτ στην Ξάνθη – Πολιτικά παιχνίδι καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Μ. Φανουράκης

 

 

«Φουντώνει» η δυσαρέσκεια των γονέων καθώς …άστεγα παραμένουν τα παιδιά τους που υποχρεωτικά πρέπει να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της 2χρονης προσχολικής αγωγής. Οι βάσεις που τοποθέτησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης σε αυλές σχολικών μονάδων που είχαν επιλεγεί σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια υλοποιώντας την υποχρέωση του δήμου,  παραμένουν …αδειανές αφού δεν έχουν παραληφθεί ακόμη από τις «Κτιριακές Υποδομές» οι αίθουσες προκάτ.

Με εξώδικα απαντούν οι γονείς

Μετά το εξώδικο των γονέων 9ου Νηπιαγωγείου στον Δήμο Ξάνθης και προς το υπουργείο  και οι γονείς του 4ου νηπιαγωγείου προχωρούν αυτή την επιλογή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας κα Εύη Στυλιαννίδου επισημαίνει  πως ως εκεί που έχει την αρμοδιότητα η πρωτοβάθμια έχουν γίνει όλα στο ακέραιο : «Καθείς εφ’ ό ετάχθη. Υπάρχει πρόβλημα με το στεγαστικό των παιδιών της προσχολικής αγωγής γι αυτό και οι γονείς διαμαρτύρονται.  Έχουν ενημερωθεί όλοι οι νηπιαγωγοί  και διαχειρίζονται την κατάσταση. Άλλοι όμως είναι αρμόδιοι για την επίλυση του θέματος».

Έγγραφη δέσμευση από τις “Κτιριακές υποδομές”: Έως τις 10 Οκτωβρίου οι αίθουσες προκάτ στην Ξάνθη

Τα γάντι σήκωσε ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης που αποδίδει τα Εξώδικα σε μεθοδεύσεις με πολιτικά κίνητρα που έχουν στόχο να ενοχοποιήσουν και να δυσφημίσουν τη δημοτική αρχή  για ένα ζήτημα μάλιστα που δεν ευθύνεται: «Το έχουμε πει επανειλημμένως. Ο δήμος στο κομμάτι που είναι υπεύθυνος έπραξε έγκαιρα ότι έπρεπε. Έχουν κατασκευαστεί οι βάσεις, έχουμε προμηθευτείτε τις χημικές τουαλέτες που θα τοποθετηθούν δίπλα γιατί θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει τα προνήπια να έχουν κοινές τουαλέτες με τα παιδιά των σχολείων. Η ευθύνη για το γεγονός ότι δεν ήρθαν ακόμη οι αίθουσες ανήκει αποκλειστικά στις Κτιριακές Υποδομές που έχουν πάρει τον διαγωνισμό του Υπουργείου. Μετά από τις αλλεπάλληλες κρούσεις μας μας διαβεβαίωσαν  εγγράφως ότι έως τις 10 Οκτωβρίου θα τις αποστείλουν».

Φανουράκης: «Πίσω από τα Εξώδικα κρύβονται πολιτικά παιχνίδια κάποιων που θέλουν να πλήξουν την δημοτική αρχή»

Αναφορικά με τα εξώδικα ο κ. Φανουράκης τόνισε: «Σ’ ότι αφορά το εξώδικο του 9ου νηπιαγωγείου υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά ποιοι το υπογράφουν. Σ’ ότι αφορά την περίπτωση του 4ου νηπιαγωγείου είναι απορίας άξιον πως αρχικά οι γονείς αποδέχτηκαν την πρόταση της Πρωτοβάθμιας για να στεγαστεί προσωρινά σε αίθουσα δημοτικού , ξαφνικά χθες μετά από σύσκεψη που έκαναν αποφάσισαν να απορρίψουν την πρόταση. Θεωρώ ότι από κάπου υποκινούνται».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …