Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεμμυδόπιτα με τυρί

Κρεμμυδόπιτα με τυρί

0

Σφολιάτα: 2 φύλλα (750 γρ.)

Κομμένα φέτες κρεμμύδια: 4 μεγάλα (600 γρ.)

Χοντροτριμμένο τυρί φέτα: 500 γρ.

Χοντροκομμένες ελιές καλαμών: 1 κούπα

Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας και λίγο επιπλέον για το ταψί

Πιπέρι: 2 – 3 πρέζες

Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Ξερό βασιλικό: 1 κουταλάκι τσαγιού

Σουσάμι: 1 κουταλιά για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί, λίγο μεγαλύτερο από το φύλλο της σφολιάτας.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι. Το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, για 15 περίπου λεπτά, να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτα στο ταψί. Από πάνω απλώνετε τα κρεμμύδια, αφήνοντας 1 εκ. ολόγυρα ακάλυπτη ζύμη. Από πάνω ρίχνετε τη φέτα και τις ελιές. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το βασιλικό και το πιπέρι. Καλύπτετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Πατάτε με ένα πιρούνι, ολόγυρα το φύλλο, να ενωθεί με το κάτω.

Λαδώνετε ελαφρά την επιφάνεια, πασπαλίζετε με το σουσάμι, με ένα πιρούνι τρυπάτε το πάνω φύλλο σε πολλά σημεία και ψήνετε λίγο πιο κάτω από τη μέση του φούρνου για 50 περίπου λεπτά, να ροδίσει καλά. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Πιπεροτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

    -500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων -2 κουτ. σού…
  • Τυροπιτσάκια

    -2 αυγά -1/4 κούπα ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο -1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, περίπ…
  • Κασερόπιτα με φύλλο κανταΐφι

    1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (500 γρ.) 750 γρ. κασέρι τριμμένο 200 γραμ. φέτα τριμμένη 4 μεγάλα…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χταπόδι στιφάδο

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 1/2 κιλό χταπόδι κομμένο σε μπουκιές 6 κρεμμύδια μέτρια, χαραγμένα …