Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μπιλ Πάπας: «Θέλουμε τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας που θα αξιοποιεί τα ταλέντα της περιοχής»

Μπιλ Πάπας: «Θέλουμε τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας που θα αξιοποιεί τα ταλέντα της περιοχής»

0

Τι είπε ο νέος ιδιοκτήτης της Ξάνθης στην πρώτη του συνέντευξη

Την πρώτη του συνέντευξη ως ιδιοκτήτης της Ξάνθης έδωσε σε ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας ο Μπιλ Πάπας, στην οποία μιλάει για την απόφασή του να επενδύσει στην πατρίδα  και ξεδιπλώνει τα σχέδια και τους στόχους του για την ομάδα και την περιοχή.

Ο Πάπας εμφανίζεται πρόθυμος να αναπτύξει σε όλα τα επίπεδα την ΠΑΕ Ξάνθη και να βελτιώσει τις υποδομές της ομάδας σε συλλογικό επίπεδο, ενώ παρακινεί επίσης τους οπαδούς του συλλόγου να γεμίσουν τις θέσεις του σταδίου. Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπιλ Πάλας:

Κύριε Πάπας, θα ξεκινήσω με το ερώτημα: Γιατί στην Ελλάδα;

Όπως γνωρίζετε, η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και την Ελλάδα είναι δεδομένη. Έτσι, βρήκαμε την ευκαιρία, θα έλεγα, να χτίσουμε μια γέφυρα με την Ευρώπη. Και που καλύτερα από την πατρίδα χώρα των γονέων μας;

Γιατί την Ξάνθη και όχι κάποια άλλη ομάδα;

Οι εταίροι επέλεξαν μια περιοχή που έχει πολλές προκλήσεις για ανάπτυξη με σταθερά βήματα. Θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το ανταγωνιστικό επίπεδο της ομάδας βοηθώντας παράλληλα στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

 Κύριε Πάπας, ποιος σας ακολουθεί σε αυτό το όνειρο της ανάπτυξης;

Πρώτον, είναι ο Λίο Κάρις (Leo Caris), γνωστός σε όλους εσάς και την ποδοσφαιρική κοινότητα για την εκπροσώπηση παικτών. Η εμπειρία του επεκτείνεται σε διαπραγματεύσεις για συμβόλαια ποδοσφαιριστών, φιλικούς αγώνες και θεωρείται ο ηγέτης στον τομέα αυτό στην Αυστραλία. Έχει ένα εκτεταμένο τοπικό και διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο που έχει αναπτυχθεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια.

Ο Νρέιμον Χάμλιν, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Titan είναι φίλος και κορυφαίος συνεργάτης με διεθνή εμπειρία. Είναι ο διευθυντής και μια θετική δύναμη στην ανάπτυξη της Σίντεϊ Ολίμπικ FC.

Ο Τόνι Πόποβιτς, προπονητής της ομάδας, γνωστός για τις επιτυχίες του με την Περθ Γκλόρι. Ο Τόνι Πόποβιτς υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Ο Άρθουρ Ντίλες, ο οποίος έφυγε από το προπονητικό προσωπικό της Γουεστερντ Σιντεϊ Γουόντερς Ακάντεμ, είναι το δεξί χέρι του Πόποβιτς. Επίσης, δύο άτομα που πιστεύουν σε αυτήν την εξέλιξη είναι ο Ανέστης Τσετινές και ο Γιώτης Παναγιώτου, στελέχη του ομίλου της Ξάνθης.

Πώς πιστεύετε ότι αυτή η κίνηση θα βοηθήσει την ομάδα;

Στόχος μας δεν είναι να κερδίσουμε έναν τίτλο ή να σπαταλήσουμε μερικά εκατομμύρια, αλλά να επενδύσουμε έτσι ώστε η ομάδα να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα σε όλους τους τομείς. Στον τομέα της προπόνησης, στο γήπεδο ποδοσφαίρου, στην αξιοποίηση των ταλέντων στη Θράκη, καθιστώντας την ομάδα την πρώτη επιλογή όλων των ταλέντων της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με τις ακαδημίες μακροπρόθεσμα. Και, φυσικά, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να υποστηρίξει μια ισχυρή ομάδα, αναπτύσσοντας όχι μόνο την Ξάνθη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιστεύω σε ένα έργο που θα φέρει αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Οι οπαδοί της Σιντνεϊ Ολιμπικ μένουν με την απορία, τι θα συμβεί με την ομάδα τους;

Η Σιντνεϊ Ολίμπικ δεν μπορεί να βγει από την καρδιά κανενός. Άλλοι ορίζοντες ανοίγουν για την ομάδα. Η προβλεπόμενη ίδρυση της 2ης Εθνικής Κατηγορίας θα αποτελέσει κίνητρο για την εισροή παικτών για την ενίσχυση της ομάδας. Ταυτόχρονα στην Ελλάδα, με την Ξάνθη να βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία, είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες να παίξουν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με νέους παίκτες να αποκτήσουν εμπειρία στις ακαδημίες και στην προπόνηση, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προκρίθηκε στην επόμενη φάση των play offs ο Λεύκιππος

Αντιμετωπίζει αύριο τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη Με κορυφαίο τον Δημήτρη Καλαμπάκα που σημείωσε…