Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην Ξάνθη ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ καλεί όλους τους ξανθιώτες να προσέλθουν μαζικά για μοριακό τεστ

Στην Ξάνθη ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ καλεί όλους τους ξανθιώτες να προσέλθουν μαζικά για μοριακό τεστ

0

Σχεδόν 300 άτομα είχαν εξεταστεί τις πρώτες τρεις ώρες

Μέσα στο σαββατοκύριακο εκτιμά ότι θα ολοκληρωθούν οι εργαστηριακοί έλεγχοι ο κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας

 

Στην Ξάνθη μετέβη και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας στο πλαίσιο των μαζικών μοριακών ελέγχων για κορωνοϊό που ξεκίνησαν σήμερα σε Ξάνθη και Μύκη.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετέβη αρχικά στο Κ.Υ. Εχίνου και στη συνέχεια βρέθηκε στα δύο σημεία που διενεργούνται τεστ σε Αμφιθέατρο και πάρκο Κυψέλης.

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι είχαν υποβληθεί σε έλεγχο περίπου 300 άτομα στο δήμο Ξάνθης.

Όπως σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Αρκουμανέας, «η περιοχή έχει παρουσιάσει επιδημιολογικά στοιχεία που μας ενδιαφέρουν και εντοπίζουμε σε όλο το νομό κάποιο επιδημιολογικό βάρος» και κάλεσε όσο το δυνατό περισσότερους ξανθιώτες να προσέλθουν για έλεγχο προκειμένου να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση.

Ενημέρωσε ότι ο ΕΟΔΥ από την πλευρά του μπορεί να διενεργήσει όσα τεστ απαιτηθούν και πληροφόρησε ότι στην περιοχή θα βρεθούν και κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της έκτακτης κινητοποίησης.

Επεσήμανε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους και εκτίμησε ότι τα εργαστηριακά αποτελέσματα θα ολοκληρωθούν εντός του σαββατοκύριακου, σε συνάρτηση βέβαια με τον συνολικό αριθμό των τεστ.

Και ο δήμαρχος από την πλευρά του κάλεσε τους συμπολίτες να προσέλθουν για τον μοριακό έλεγχο, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει πλήρης διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, χαρακτηρίζοντας «πλούτο πρόληψης» το μεγαλύτερο δυνατό δείγμα.

Ευχαρίστησε το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ γιατί, όπως είπε, ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα του ίδιου και του επιστημονικού κόσμου της περιοχής και διευκρίνισε ότι τα συνεργεία του ΕΟΔΥ με παράκληση που απηύθυνε προς την ηγεσία του θα παραμείνουν και το Σάββατο για να συνεχιστεί ο δειγματοληπτικός έλεγχος.

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένα νέο κρούσμα στην Ξάνθη- 40 στις πύλες εισόδου

60 κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ   Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 60 νέα κρούσματα του…