Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Τι συζητήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Steering Committee

Τι συζητήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Steering Committee

0

Αυγενάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ποδοσφαιρικού GREXIT

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η πρώτη συνεδρίαση της Steering Committee στο υπουργείο Δια Βίου Μάθησης. Συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των ομάδων της Superleague, της FIFA, UEFA, ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και πολλοί άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Νωρίτερα, την Τετάρτη ήταν η μέρα της συνάντησης των Big 4 με FIFA και UEFA, προκειμένου να βρεθεί μία κοινή γραμμή ώστε να οδηγηθούμε στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη συνεδρίαση της Steering Committee όλες οι πλευρές παρουσίασαν τις θέσεις τους για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να λείψουν φυσικά οι εντάσεις και τα παράπονα.

Αφού είπαν όσα είπαν οι εκπρόσωποι των ομάδων, ήταν η σειρά να τοποθετηθούν οι υπόλοιποι, με τον Ζόραν Λάκοβιτς, διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, να λέει πως το λάθος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν το γεγονός ότι δεν είχε εκτελεστικό αλλά μόνο συμβουλευτικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με συνέπεια να μην μπορέσει να έχει και μεγαλύτερη δυνατότητα παρέμβασης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε ότι οι προτάσεις που θα γίνουν δε θα πρέπει να επηρεάζουν το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και στη συνέχεια ενημέρωσε για την πρόθεση κατάθεσης σχεδίου νόμου που θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση ανάδειξης των διοικήσεων των Ομοσπονδιών και κατ’ επέκταση της ΕΠΟ, ενώ ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία θα αναλάβει άμεσα το κόστος συμπλήρωσης του Var με το λογισμικό για το οφσάιντ, κόστους 950 ευρώ, άνευ ΦΠΑ, για κάθε αγώνα. Από εκεί και πέρα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίστηκε η διάθεση συνεργασίας για να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ώρα που από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εστίασαν στα αναχρονιστικά γήπεδα και στους ελέγχους που θα πρέπει να γίνουν σε λέσχες φιλάθλων ώστε να ελεγχθεί απολύτως το θέμα της βίας.

Πριν τις δύο συνεδριάσεις, των Big4 και της Steering Committee, ο υφυπουργός Αθλητισμού σε συνέντευξη που παραχώρησε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου με αφορμή όλα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό, αν δεν βρεθεί κάποια λύση στις συνεδριάσεις αυτές.

Είπε συγκεκριμένα: «Ένα ζήτημα είναι μήπως κι εμείς πρέπει να αποχωρήσουμε. Αν φτάσει αυτή η κατάσταση στο απροχώρητο, το GREXIT είναι πάνω στο τραπέζι να πούμε κι εμείς δεν σηκώνει άλλο, πάμε παρακάτω».

Ο υφυπουργός είπε ότι ελπίζει να καλλιεργηθεί ένα πεδίο συνεννόησης στις συνεδριάσεις αυτές, ενώ σχολίασε πως «ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν σφυρίζει πέναλτι, ούτε δίνει πρωταθλήματα, όπως νόμιζαν κάποιοι» κι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο, προσθέτοντας πως οι συναντήσεις έχουν να κάνουν με την ποιότητα του ποδοσφαίρου.

Απομένει να δούμε τις επόμενες αγωνιστικές στην πράξη αν βρέθηκε κάποιο ελάχιστο σημείο συνεννόησης μεταξύ των παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν θα κυλήσει ομαλά το πρωτάθλημα και αν θα σταματήσει η άσχημη κατάσταση που απομακρύνει όλο και περισσότερο τον κόσμο από τα γήπεδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…