Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Όλα της ΔΕΥΑΞ δύσκολα ακόμη και η …διαδοχή!

Όλα της ΔΕΥΑΞ δύσκολα ακόμη και η …διαδοχή!

0
deyax-

Ο Σδρέβανος δεν αναγνωρίζει τον ορισμό του Καμαρίδη – Υποστηρίζει ότι ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από τον δήμαρχο

 

Ο Καμαρίδης τον καταγγέλλει ότι υπογράφει έγγραφα ενώ έχει παυτεί μεταξύ αυτών και πληρωμή παράβολου  για την μήνυση ενάντια στην Λυκίδου

 

 

Έντονα φορτισμένη είναι η ατμόσφαιρα στην ΔΕΥΑΞ και χωρίς κανένα σημείο συνεννόησης μεταξύ του αποχωρήσαντος προέδρου Μαρίνου Σδρέβανου και του νέο -ορισθέντος Ιπποκράτη Καμαρίδη με απόφαση του δημάρχου Ξάνθης. Ενδεικτικό τούτου είναι ότι ο μεν πρώτος ανακοινώνει έγκριση δύο νέων έργων της ΔΕΥΑΞ και υπογράφει δέσμευση χρημάτων για παράβολο μήνυσης κατά Διευθύντριας στην εταιρεία (της γνωστής υπόθεσης Λυκίδου) στις 26/9 ενώ έχει αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ημερομηνία 25/9 ο ορισμός νέου προέδρου (ΑΔΑ65ΤΦΩΚ8-ΙΥΥ)

Δύσκολη ακόμη και η διαδοχή – Ο Σδρέβανος δεν αναγνωρίζει τον ορισμό του Καμαρίδη

sdrevanosΣδρέβανος – Καμαρίδης βρίσκονται στην δίνη ενός ακήρυχτου πολέμου καθώς ο μεν πρώτος μιλώντας στο «Ε» δεν αναγνωρίζει ως νόμιμο τον ορισμό του προέδρου από τον δήμαρχο,  προβάλλοντας ως επιχείρημα τον Κανονισμό της εταιρείας (Νόμος 1069 άρθρο 3 όπως τροποποιήθηκε από το νόμο 4625/2019):«Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα ότι το 11μελές Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ ορίζεται από το Δημοτικό συμβούλιο. Ένα από αυτά τα μέλη ορίζεται πρόεδρος. Και ως προς αυτό το συζητάμε αν θα είναι πρόεδρος ο κ. Καμαρίδης».

kamaridis ippokratisΟ Καμαρίδης τον καταγγέλλει ότι υπογράφει ενώ έχει παυτεί

Απ’ την πλευρά του ο κ. Καμαρίδης τονίζει με έμφαση πως ο ορισμός του προέδρου γίνεται από το δήμαρχο, πως έχει αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και παρόλα αυτά ο κ. Σδρέβανος εξακολουθεί να το αγνοεί και να υπογράφει πράξεις ως πρόεδρος ενώ έχει παυτεί: «Ο ορισμός προέδρου γίνεται από τον δήμαρχο. Το Δ.Σ. δίνει την έγκριση για τα μέλη. Κι αυτό ο κ. Σδρέβανος δεν εννοεί να το πάρει απόφαση και υπογράφει έγγραφα ενώ έχει παυτεί. Αυτά όλα φυσικά ακυρώνονται από μόνα τους. Αυτό ωστόσο δείχνει την τακτική και την νοοτροπία της πρώην δημοτικής αρχής».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμαρίδης ο κ. Σδέβανος έχει υπογράψει μεταξύ άλλων και δέσμευση για πληρωμή παραβόλου μήνυσης ενάντια στην κα Λυκίδου: «Αυτό και μόνο δείχνει μένος από την πλευρά του κ. Σδρέβανου. Αυτά όλα ακυρώνονται. Ούτε καν ήρθε να μου παραδώσει. Δεν είχα ποτέ διαφορές μαζί του σε προσωπικό επίπεδο παρά μόνο σε πολιτικό».

Απαντώντας ο κ. Σδρέβανος σημείωσε πως έπρεπε να υπογράψει όχι μόνο μία αλλά 3 δεσμεύσεις για διάφορα θέματα που έπρεπε να προχωρήσουν και να μην δημιουργήσει πρόβλημα στους υπαλλήλους ενώ για την ανακοίνωση έγκρισης των δύο έργων επισήμανε πως δεν έχει γίνει παραλαβή αλλά έγκριση από την Περιφέρεια και πως ο ίδιος απλά ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου το γεγονός.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…