Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό με πορτοκάλι στην κατσαρόλα

Χοιρινό με πορτοκάλι στην κατσαρόλα

0

Υλικά συνταγής 1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μερίδες

1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι λιωμένο ή ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 καρότο κομμένο σε ζάρια

1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμα του)

1 κομματάκι βούτυρο φρέσκο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών (περίπου)

1 λεμόνι (ο χυμός του)

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κοφτή ρίγανη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο και το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε το χοιρινό. Το αφήνουμε να ψηθεί για λίγο και προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και τη μουστάρδα. Σοτάρουμε μέχρι να θωρακιστεί και να πάρει ελαφρύ χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το μέλι και το κρασί. Αφήνουμε για δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, το βούτυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε ζωμό ή νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζωμό.

Όταν μαλακώσει το κρέας και μείνει με τη σάλτσα του προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αλάτι. Δίνουμε μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…